Što je majčinski instinkt: Mama heroj iz BiH skočila s 3. kata u vodenu bujicu i spasila kćer

Kad osjete da im je dijete u opasnosti, majke dobiju nevjerojatnu snagu, a mnogi to pripisuju adrenalinu.

Armin Durgut - Pixsell / Facebook

Lejla Zalihić je herojska majka koja je, u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile Buturović Polje u Bosni i Hercegovini, skočila s trećeg kata svoje kuće, a vodena bujica nosila ju je tri kilometra. Uspjela je doplivati do svoje 13-godišnj kćeri i tako je spasila.

Njezin podvig ganuo je ljude diljem regije, a mnogi su komentirali kako je majčinski instinkt toliko jak da može prkositi čak i prirodi, piše Stil.

Nevjerojatna snaga pripisuje se adrenalinu

Majčinski instinkt može se javiti čak i tijekom trudnoće. Briga, ljubav i potreba da zaštitiš to malo biće postaju primarna stavka u životu žene koja očekuje bebu. Odriče se nekih loših navika kako bi bebi osigurala pravilan i zdrav razvoj. Vodi računa o prehrani tijekom trudnoće, istražuje njezin rast i napredak, provjerava koji su najbolji prenatalni vitamini. Sve su to znakovi da majčinski instinkt radi svoje i priprema vas za ulogu života.

Odgajajući dijete, majka čini sve kako bi zaštitila svoje dijete, a zabilježeni su brojni slučajevi koji prkose znanosti i prirodi. Kad osjete da im je dijete u opasnosti, majke dobiju nevjerojatnu snagu, a mnogi to pripisuju adrenalinu.

Stoga se majčinski instinkt odnosi na osjećaj gravitacije koju majka osjeća prema svom djetetu i na dobrobit svog djeteta. Često se na njega oslanja kako bi se osigurala sigurnost i sigurnost djeteta jer će majčinski "instinkt" uvijek prisiliti majku da odgovori na potrebe svog djeteta.

 Izvor: Stil