Anita Dujić otkrila kako je njezina mlađa kći dobila ime: Kako ste vi odabrali ime za dijete?

Mnogi roditelji za svoju djecu odabiru ime po svojim bakama ili djedovima, neki dobivaju inspiraciju iz knjige, pjesme ili serije, dok drugi znaju oduvijek da im se neko ime sviđa pa ga odaberu za svoju bebu.

Instagram/anita_dujic

Bivša manekenka Anita Dujić Broadfoot ne skriva koliko uživa u obiteljskom životu, a nedavno je objavila emotivnu čestitku svojoj kćerkici Elle Skye za njezin prvi rođendan. Uz objavu je objasnila i zanimljivu priču o tome kako je kći dobila ime.

 "Ime Ella je dobila po mojoj prabaki Mađarici koja se zvala Elizabeta Šimon. Moja mama je bila jako vezana za nju, a svi su je zvali Ella od milja. To je neki homage ženskoj strani moje obitelji. Drugo ime Skye je njena škotska strana. Kada sam bila trudna s Ellom, Dunc i ja smo proveli tri dana na otoku Skye koji me je potpuno očarao i zato Ella Skye. Lijepo je njegovati obje strane i uzeti od svake ponešto", napisala je mama dviju kćeri.

Kako roditelji odabiru imena za djecu?

Odabir imena za bebu najslađa je muka u trudnoći, i dok neki znaju koje ime žele nadjenuti svom djetetu davno prije nego što su uopće saznali da će postati roditelji, drugi se dvoume do samog kraja i rođenja bebe. Ime koje ćete dati djetetu važno je jer će ga nositi cijeli život, naravno osim u slučaju da ga promijeni, a kod odabira često sudjeluju oba roditelja uz dobronamjerne savjete i sugestije baka, djedova, rođaka, ali i starije djece koja često žele nazvati svog mlađeg brata ili sestricu.

Na Facebook stranici Roditelji.hr pitali smo roditelje kako su odabrali ime za dijete, a odgovori su bili raznoliki. 

Neki su nazvali dijete po djedu, pradjedu ili šukun-djedu ili baki, bilo je odgovora i da su inspiraciju za ime dobili iz neke serije, filma, knjige ili pjesme. 

Neka imena osmislili su radi situacije koju su proživljavali u tom razdoblju života. I poznate ličnosti često su ideja za odabir imena. 

Jedna mama rekla je da je oduvijek htjela sina s određenim imenom i želja joj se ostvarila. Neka djeca dobila su ime po svecima, odnosno imendanu iz katoličkog kalendara.

Uključite se u raspravu na Facebooku i otkrijte nam pozadinu imena vaše djece.