OVAKO DANAS IZGLEDA MAJKA KOJA JE RODILA OSMORKE: Četrnaest godina nakon poroda nema ni traga velikom trbuhu

Oktomama Nadya Suleman je prije 14 godina na svijet donijela osmorke, a zahvaljujući neobičnoj trudnoći postigla je svjetsku slavu. Njezin život danas izgleda potpuno drugačije, baš kao i ona...

- / Polaris / Profimedia Oktomama koja ima 14 godina danas je okrenula novu stranicu

Gotovo svi svjetski mediji su 2009. godine prenijeli vijest da je Amerikanka Nadya Suleman rodila osmorke.Bebe začete umjetnom oplodnjom sa spermom donora - Noah, Maliyah, Isaiah, Nariyah, Jonah, Makai, Josiah i Jeremiah - danas imaju 14 godina, a osim njih ova 47-godišnjakinja ima i 22-godišnjeg sina Eliaha, 20-godišnju kćer Amerah, 19-godišnjeg Joshuu i 18-godišnjeg Aidana.

Profimedia  Nadya s jednom od osmorki ubrzo nakon njihovog rođenja

Unatoč svjetskoj slavi 2012. je proglasila bankrot, a javnost ju je kritizirala da novac troši na plastične operacije, a ne na brigu o djeci. Njihov je dom tada posjetila i socijalna služba, no utvrdili su da nema znakova zanemarivanja. Iste te godine Nadya se zbog nakupljenog stresa i iscrpljenosti prijavila u psihološku kliniku na liječenje. Kako bi prehranila obitelj počela se baviti striptizom, a glumila je i u filmu za odrasle.

‘Svaki sam se dan budila s groznim, mračnim osjećajem u sebi. Nisam htjela živjeti. Nisam se osjećala ni kao čovjek kad sam se pretvorila u taj lik, kako bi preživjela i prehranila obitelj. Ona mi se gadila i nisam htjela da me djeca tako pamte. Bila sam prisiljena raditi stvari koje nisam htjela jer sam bila prestravljena da ih neću moći uzdržavati i da neće dobiti život kakav zaslužuju. Kad sam prestala glumiti, odjednom sam osjetila taj osjećaj mira, unutrašnjeg veselja. Borba je najbolji učitelj. Postala sam zahvalna za svaku minutu u danu. Samo se male stvari, ništa materijalno, mogu mjeriti s vremenom koje provodim s obitelji’, rekla je i dodala da je morala dotaknuti dno kako bi nešto promijenila.

Bila sam toliko depresivna da sam dobila tablete. Nisam mogla bez njih. Znala sam ih miješati s alkoholom da bih kasnije saznala da je upravo od te kombinacije umrla Whitney Houston. Samo me misao na djecu svaki put spasila od samoubojstva. Jedne večeri, dok sam plesala u striptiz klubu na Floridi, u veljači 2013., prišao mi je visok muškarac, pogledao me ravno u oči, primio za ruku i pet puta mi ponovio: 'Ne moraš ovo raditi'. U tom trenu nisam mogla suspregnuti suze. Postalo mi je mučno. Na trenutak sam spustila pogled, a on je nestao. Odlučila sam se na promjenu. Morala sam ponovno pronaći zdravu osobu u sebi. Nisam htjela da mi djeca ostanu bez mame’, rekla je Oktomama pravog imena Natalie.

Danas je posvećena brizi o sebi i o svom zdravlju. "Nemojte se osjećati krivima što ste odvojili vrijeme za sebe. Vaša obitelj će imati neizmjerne koristi kod toga što brinete za svoj um i tijelo, jer ćete im imati za dati više pozitivne energije", napisala je na Instagramu i dodala da su i njezina djeca usvojila isti takav aktivan način života.

"Moj najstariji Eli, koji kontinuirano trenira već tri godine, nadmašio je ono što sam ja postigla u 30 godina, i voli mi se rugati u teretani“, otkrila je žena koja danas živi normalnim i skromnim životom, a o svom je iskustvu napisala knjigu.