UNOSAN 'BIZNIS' S TEKUĆIM ZLATOM: Prodala je svoje mlijeko bilderima i zaradila više od 90.000 kn

Jedna je mama, Britanka, otkrila kako je zaradila oko 90 000 kuna od prodaje svoga mlijeka bodybuilderima

Shutterstock, TikTok Screenshot

Mila De’brito, podijelila je TikTok video na kojem se može vidjeti kako drži vrećicu svoga izdojenoga mlijeka, koje je još nazvala i 'tekućim zlatom', a za kojim su 'poludjeli' bodybuilderi.


Mnogi dizači utega vjeruju da hranjive tvari u majčinu mlijeku mogu pomoći u izgradnji mišićne mase. Naime, dva decilitra majčina mlijeka sadrže oko 2.5 grama proteina, 10 grama masti, 172 kalorije i 16 grama ugljikohidrata. Kako su lifteri 'zakačeni' na proteine, a znamo da ih kravlje mlijeko sadrži više nego ljudsko, zašto su 'poludjeli' baš za 'tekućim zlatom'?

Riječ je o jednom sastojku zbog kojeg se bebe razvijaju i rastu, a to je hormon rasta. Taj hormon ubrzava oporavak i zacjelivanje mišićnog tkiva – koje puca pri velikim opterećenjima kojima se izlažu dizači utega. Na taj način mišići rastu - dizanje velikih težina uzrokuje prvo pucanje pa ponovno izgrađivanje mišića, puno jačeg i većeg.

I tako je na temelju ovakve potražnje Milla izgradila svoj mali biznis, koji će trajati dok bude imala mlijeka. 

U komentarima su se mogli pronaći oni zgroženih mama koje su višak svoga mlijeka donirale u banke mlijeka ili mamama koje nisu imale dovoljno za svoje bebe. No bilo je onih pratitelja koji su Millu pohvalili za pokretanje uspješnog i unosnog posla.

No nije Milla bila jedina mama koja se toga dosjetila jer svako malo poraste potražnja na internetu za 'tekućim zlatom', a i pojave se mame koje prodajom svoga mlijeka malo 'podebljaju' kućni budžet. No Milla je od onih mama koje su prilično dobro zaradile na svome mlijeku.