Posjetite9. „Noć biologije“ i postanite dio, sada već nekoliko desetaka tisuća, ljudi koji su je doživjeli. Organizira se u laboratorijima Biološkog odsjeka PMF-a u petak, 7. 4. 2017. u dva termina: od 11-15 h za organizirane posjete i od 17-23 h slobodan ulaz za sve zainteresirane. Prilagođene su svima - od predškolske dobi do umirovljenika.

Cilj Noći biologije je da se na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, radionice, prikažu znanstvene činjenice iz biologije. Približavajući im biologiju kao znanost o životu, želja organizatora je posjetiteljima približiti život u svim njegovim oblicima i ljepoti.

Sve o programu možete pratiti na  Facebook stranici gdje možete ostaviti svoje komentare i prijedloge te na YouTube kanalu.

Pozivaju se zainteresirani srednjoškolci da se prijave na radionicu Molekularna dijagnostika te sami isprobaju metode koje koriste molekularni biolozi i upoznaju se s opremom tipičnog laboratorija! Radionica će se održati od 13-15h te od 18-20h, a broj mjesta u svakom terminu je ograničen. Za rezervaciju koja je obavezna kontaktirajte mag. mol. biol. Luku Horvata (luka.horvat@biol.pmf.hr).

Molim sve da unaprijed prijave i ekipe za Biološki kviz koji je za sve uzraste! Više informacija saznajte na http://nocbiologije.biol.pmf.unizg.hr/radionice/.

LOKACIJE:

Horvatovac 102a – otvoreno do 23:00 h

Rooseveltov trg 6 – otvoreno do 23:00 h

Marulićev trg 20 (2. kat) – otvoreno do 20:00 h

Botanički vrt – razgledavanje vrta moguće je do 19:00 h

Do lokacije Horvatovac 102a možete doći s Kaptola autobusima ZET-a 106, 201, 226 i 238.

Ako krećete sa Kaptola, potrebno je izaći na 3. stanici - Bijenička cesta.

PROGRAM I OPIS RADIONICA

Tekst: I. T.

Foto:Facebook