Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humanitarna utrka Marijinih obroka za gladnu djecu

Humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary's Meals Croatia) drugu godinu zaredom organizira utrku „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet“. Cilj je podići svijest o Marijinim obrocima i dosegnuti što veći broj gladne ...

Utrka će se održati u nedjelju 22. svibnja 2016. godine u parku Maksimir, a uz utrku za odrasle bit će organizirana i dječja utrka na 800 metara. Kotizacija za dječju utrku iznosi svega 10kn, a sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima. Za djecu je  pripremljen i drugi bogati sadržaj: „Potraga za blagom“, koja počinje u 11 sati; druženje s poznatim hrvatskim sportašima: nogometašima, rukometašima, košarkašima, boksačima i drugim osobama iz hrvatskog javnog života koji podupiru ovo događanje; kuglanje; slikanje; facepainting; košarka…

U zabavnom glazbenom programu nastupat će Rock akademija i klapa Falkuša. Program će voditi Frano Domitrović i Bojan Gazibara.

Odrasle koji nisu raspoloženi za trčanje mogla bi zanimati aukcija odjevnih predmeta poznatih hrvatskih dizajnera, poput Borisa Pavlina, Neba, ELFSa, Ivana Alduka, Sare Lončarić, Salut dizajna i Zorana Aragovića, koji su ih Marijinim obrocima velikodušno poklonili za ovaj humanitarni događaj.

Prošlogodišnja je utrka bila uspješna, a to dokazuju i rezultati: više od 242 djece u Beninu svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Novosti o samom događaju možete pratiti na društvenoj mreži Facebook na stranici događaja  https://web.facebook.com/events/539943326185176/

Program započinje u 10 sati, a start utrke za odrasle predviđen je za 12 sati. Kotizacija iznosi 50 kn, što je dovoljno da jedno dijete u školi prima topli obrok 5 mjeseci. Sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima.

Marijini obroci Hrvatske dio su međunarodnog projekta „Mary’s Meals”  koji ima viziju dati jedan obrok dnevno gladnoj djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta i to na mjestu njihovog obrazovanja, odnosno u školi. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. „Mary's Meals“ trenutno hrani više 1 101 206 djece.

Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine. Duša Marijinih obroka su volonteri, kako na mjestima prikupljanja pomoći, tako i na mjestima dijeljenja obroka. Zbog toga od svake donirane kune barem 93 lipe dođu do krajnjeg cilja – djeteta.  Marijini obroci Hrvatske, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – 4 u Malaviju, 3 u Beninu, 2 u Liberiji i 1 u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece.

Ako se netko još uvijek pita zašto „Trčimo za Dijete 31“ neka pogleda dokumentarni film koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka   Nedavno je u Hrvatskoj premijerno prikazan i novi dokaz kako Marijini obroci mijenjaju živote. Autori filma Generacija nade zaputili su se u posjet programima školske prehrane u Malaviju, na Haitiju i u Indiji, gdje su otkrili priče pune nade i nadahnuća, izravno iz ustiju mladih ljudi čije su živote već trajno preobrazili Marijini obroci. O kvaliteti filma svjedoči i odabir za prikazivanje na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, a za simbolične donacije svi posjetitelji moći će ga nabaviti na dan utrke. U Maksimiru će biti i primjerci knjige "Baraka koja je nahranila milijun djece",  nagrađivano djelo osnivača organizacije Magnusa MacFarlane Barrowa.

Dođite i provedite  nedjelju sa svojom obitelji u Maksimiru u druženju s Marijinim obrocima kako bi zajedničkim snagama nahranili sljedeće dijete koje čeka svoj obrok.

Tekst i foto: Marijini obroc

Najnovije

Najpopularnije