Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9. Monte Librić: Festival dječje knjige

Od 19. do 24. travnja 2016. godine u prostorima Circola - Zajednice Talijana Pula održat će se 9. Festival dječje knjige Monte Librić čija tema je ZvukBook

Organizatori Monte Librića svake godine nastoje knjigu predstaviti na nekonvencionalan način. Lani su knjigu spojili s kretanjem, ona je postala dio gibanja koje je neosporni dio svega što nas okružuje, a ove godine knjiga će biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta koji ne samo da nas okružuje već je duboko prisutan u nama već od samog rođenja.

9. Monte Librić održat će se tako pod tematskom odrednicom ZvukBook / I suoni del libro i bit će usmjeren prema zvuku kao audio poticaju doživljavanja teksta. Uz izložbu recentnih knjiga za djecu, svakodnevno će se održavati brojni susreti s domaćim i stranim piscima i ilustratorima te mnoštvo radionica, kazališne predstave, filmovi i performansi za djecu, koji će promišljati i zaokružiti zadanu temu, koja će se zrcaliti i u njegovom vizualnom identitetu i scenografiji, kao važnom dijelu Festivala.

Ilustraciju ovogodišnjeg Monte Librića potpisuje poznati hrvatski ilustrator Tomislav Tomić, koji na temu odgovara zapetljanim trubama u literarnom prostoru, dok će se za scenografiju pobrinuti multimedijalni umjetnik Hrvoje Đukez.

U središnjem programu Monte Librića Pikniku s autorom predviđena su brojna druženja s domaćim i stranim piscima i ilustratorima. Najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će redom poznati i nagrađivani autori, među kojima su: Roman Simić Bodrožić, Manuel Šumberac, Julijana Matanović, Manuela Vladić-Maštruko, Sonja Smolec, Tomislav Tomić i naša proslavljena pijanistica Sretna Meštrović. U talijanskom dijelu programa Più che una storia gostovat će dvije značajne talijanske spisateljice za djecu: Guia Risari i Emanuela Da Ros.

Posebnu pažnju izazvat će i gošća programa Autori iz daljine koja nam ove godine dolazi iz Beograda. Radi se o poznatoj spisateljici za djecu i mlade Jasminki Petrović.

U izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovat će više od 50 nakladnika i bit će izloženo oko 2000 naslova recentne dječje literature i produkcije, a bit će prezentirane i igračke didaktičkog sadržaja.

Uz direktoricu Monte Librića Slavicu Ćurković, u organizaciji festivala kao savjetnica sudjeluje Magdalena Vodopija te tim Sa(n)jam knjige u Istri: Iris Mošnja, Emina Popović, Matko Plovanić i Denis Brandeis.

Program 8. Monte Librića može se pronaći na www.montelibric.sanjamknjige.hr.

Tekst i foto: Monte Librić

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije