Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Euritmija za djecu - za više mašte, snažniju volju i zdravlje

U udruzi Vestigium pokrenut je i novi program za djecu od 3 do 7 godina u kojemu je naglasak na razvoju ravnoteže, kvaliteti dodira i osjetila za vlastiti pokret

Današnjica u sve većoj mjeri oduzima djeci djetinjstvo unoseći u život nervozu, prerano odrastanje i starenje. Euritmijski pokreti bude snage koje prirodno grade i oblikuju nježno dječje biće koje se kreće oponašajući. Poseban je naglasak na razvoju ravnoteže, kvaliteti dodira i osjetila za vlastiti pokret. Također se razvija mašta i veselje za igru koja jača socijalne snage i uključivanje drugih, a istodobno razvija individualne kvalitete kako kroz pokret i ritam tako i kroz sposobnost suoblikovanja gesti.

Euritmija posebno razvija volju koja postaje bogatija i diferencirana. Pridonosi svestranijem razvoju osjetila, što je preduvjet za kasnije bogatije i različitije mišljenje i stvaranje novih ideja. Euritmija se danas prakticira u mnogobrojnim zemljama i na svim kontinentima.

Posebice je zastupljena u waldorfskim školama i vrtićima diljem svijeta kao i u mnogim drugim socijalnim i zdravstvenim ustanovama. Djelovanje govorne snage učarane u kretnje, baš kao i pjevanje, u svim istraživanjima upućuje na jačanje životnih snaga djeteta izgrađujući, zaštićujući i omogućavajući oblikotvorno individualiziranje još u ranom djetinjstvu. Malo je dijete sasvim u gesti i pokretu intenzivno svim svojim djelovanjem. Zamjećivanjem i oponašanjem euritmijskih kretnji utiskuje ih u svoje biće. Dajmo svojoj djeci ono što im euritmija može pružiti: smislene, dobre i lijepe kretnje koje pospješuju maštu, snaže volju i tjelesno zdravlje.

Za djecu 3 - 7 g, radionicu vodi Alen Guca, pedagog i euritmist, cijena radionice 120kn/mjesečno. Prijave u tijeku.

Upite šaljite na e-mail [email protected]

https://www.facebook.com/udrugavestigium

http://udrugavestigium.wix.com/vestigium

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije