Ime koje odaberete za svoje dijete nešto je što će nositi cijeli život, naravno ako ga ne promijeni. Želite li svom djetetu dati ime snažnog značenja, pogledajte ova imena koja nose snažnu simboliku - čudo ili dar Božji.

Ivana, Iva, Ivan

Jedna od najpopularnijih imena u Hrvatskoj. Značenje je ‘Bog je milostiv’ ili ‘dar od Boga’, što se može tumačiti i kao čudo.

Dorotea, Teodora, Dora

Ime grčkog porijekla, a ima isto značenje kao i ime Teodora, dar Božji. Oba su imena su nastala od istih riječi, theos, što znači ‘Bog’, i reči doron, što znači ‘dar’. Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

Najljepša dječja imena koja znače čudo
Shutterstock 

Matej, Matija, Matea

Klasično muško ime koje s godinama ne gubi na popularnosti. Značenje ovog imena grčkog porijekla nastalo je od riječi matthias, što znači Božji dar. Ostali oblici ovog imena su Mateja, Mateo, Matija, Matea.

Amari

Snažno, a prelijepo ime koje nije često, i baš zbog toga je posebno. Značenje imena je ‘čudo Božje’.

Mira

Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mira najvjerojatnije je nastalo od riječi 'mir'. Poznato je i da je ime Mira skraćenica od imena Mirjana. Prema latinskom tumačenju, Mira znači predivna. No, u engleskom jeziku to ime može biti skraćeni oblik riječi miracle (čudo).