Osjetljiva i sramežljiva djeca često trebaju dodatnu podršku kako bi izgradila samopouzdanje. Međutim, pojedini roditelji možda nisu sigurni kako bi im pomogli. Srećom, dječja terapeutkinja Jessica VanderWier otkrila je jedan jednostavan savjet koji bi mogao pomoći.

VanderWier je nedavno na Instagramu podijelila jednu stvar koju čini kako bi ojačala samopouzdanje svoje osjetljive kćeri. "Pričam joj priče o njoj", napisala je u objavi.

Također je navela nekoliko primjera koji pobliže objašnjavaju na što misli.

"Sjene u tvojoj sobi bile su zastrašujuće, ali ti si zagrlila svog medu i rekla: 'Sjene su zapravo svijetlo koje pleše.' Sposobna si pronaći rješenja za bilo što", navela je VanderWier kao jedan primjer. Ističe da je ovakva komunikacija vrlo važna jer je način na koji dijete vidi sebe oblikovan pričama koje čuje.

Osim toga, ističe važnost dijeljenja priča s djecom o vremenima kada su bili samouvjereni i hrabri budući da to pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje. Sveukupno je navela šest primjera, a još jedan od njih bio je:

"Danas si se spustila niz veliki tobogan u parku. Znam da si o tome razmišljala nekoliko tjedana, ali pričekala si jer se činilo zastrašujuće. Hrabro je što si vjerovala sebi i čekala dok ne budeš spremna."

U opisu objave napisala je da, kada kćeri priča ovakve priče, počinje shvaćati koliko je vrijedna, što pozitivno utječe na njezino samopouzdanje. Svim roditeljima preporučila je da pokušaju primijeniti ovaj savjet.

izvor: index.hr