Jedna se majka požalila na mreži Reddit na neugodnost koju je doživjela na rođendanskoj zabavi kćerine prijateljice. Riječ je, piše mama, o kostimiranoj rođendanskoj zabavi , a djeca su trebala doći odjevena kao Disneyjevi junaci. Djevojčica se zove se Aurora i otkako je shvatila da dijeli ime s Disneyevim likom princeza Aurora joj je miljenica. Stoga je na zabavu odlučila nositi svoj kostim Aurore.

“Kad smo došli na zabavu četverogodišnja slavljenica je došla pozdraviti moju kćer i također je bila odjevena kao princeza Aurora. Nisam prije zabave znala kakav će biti njezin kostim. Na trenutak sam se zabrinula, ali slavljenica je zapravo bila jako uzbuđena. Rekla je da izgledaju kao blizanke. Bilo je preslatko. Otrčale su se igrati, a ja sam nakratko zaboravila na kostime."

Desetak minuta kasnije prišla je i mama slavljenice i pitala ju je li sa sobom ponijela rezervnu odjeću za Auroru. "Majka je objasnila da je unajmila fotografa da hoda uokolo i fotografira djecu, a planirala je napraviti i grupnu fotografiju pred kraj zabave. Nije htjela da itko nosi isti kostim kao njezina kći. Također je mislila da bi njezina kći mogla postati ljubomorna, jer moje dijete dijeli i ime s njihovom omiljenom princezom. Eh sad, da je slavljenica bila ta koja je imala problem, možda bih razmislila o tome da presvučem Auroru u rezervnu odjeću", objasnila je mama. "Ali bila je iskreno uzbuđena što su bile jednako odjevene. Također mi se nije činilo poštenim prisiljavati mvoju kćer da bude jedina bez kostima na zabavi punoj djece odjevene u haljine princeza.

Rekla sam ne i objasnila svoje razloge mami slavljenice. Inzistirala je nekoliko minuta, ali ja sam ostala pri svome. Neke druge mame su me podržale pa je ona na kraju ustala i otišla. Kada sam ranije ovog tjedna otišla po svoju djecu, naletjela sam na tu mamu. Optužila me da sam upropastila zabavu njezine kćeri dopustivši Aurori da nosi isti kostim kao ona. Rekla mi je kako ne vjeruje da će ikada moći pogledati slike s tog rođendana, a da ne osjeti gađenje zbog mog ponašanja.

Mislila sam da pretjeruje, ali počinjem sumnjati u sebe. Naš sukob je pronašao put do roditeljskog grupnog chata u kojem smo obje, a mišljenja su tamo podijeljena. Neki misle da isti kostim nije velika stvar, drugi misle da sam trebala presvući svoju kćer”, požalila se. Većina roditelji na Redditu ju je podržala i to prvenstveno zbog činjenice da nije znala kako će i slavljenica imati isti kostim.

5 originalnih ideja za proslavu dječjih rođendana
Shutterstock Proslava dječjih rođendana postala je opterećenje za neke roditelje