Danas 30-godišnji Richard Sandrak postao je internet senzacija 2005. godine zbog svoje snage i izuzetno utreniranog tijela. Nekad 'najjači dječak na svijetu' imao je tijelo puno mišića u dobi od samo osam godina i tada je podizao težinu čak tri puta veću od svoje tjelesne težine.

Rođen je u Ukrajini, a odrastao u Pennsylvaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov je otac bio trener i navodno je upravo on poticao Richarda da se bavi bodybuildingom. No dječakovo ekstremno djetinjstvo dovelo je do toga da su se njegovi roditelji našli na meti kritika zbog tvrdnji o okrutnosti. Richard je navodno imao samo 1% tjelesne masti – što je moglo biti smrtonosno nisko. Neki su medicinski stručnjaci rekli da dijete njegove dobi ne bi moglo proizvesti dovoljno testosterona da izgradi toliko mišića i nagađali su da koristi steroide. Richard je tada zarađivao tisuće dolara mjesečno, ali je kasnije priznao da je bio usamljeno dijete i da ga je kontrolirao njegov nasilni otac Pavel.

Kad je imao 11 godina, njegov otac je poslan u zatvor zbog obiteljskog nasilja prema Richardovoj majci. Dječak je tada prekinuo sve veze s ocem i prestao se baviti bodybuildingom. U intervjuu koji je dao 2015. rekao je da ne žali ni zbog čega, iako danas živi drugačijim životom. "Ne dižem utege. S vremenom je postalo dosadno. No jako sam ponosan na svoju prošlost. To nije nešto čega se sramim, ali ne želim živjeti na staroj slavi", prenosi Mirror. Bivši bodybuilder zaposlio se kao kaskader u Universal Studios Hollywood Waterworld showu. Navodno i dalje vježba, ali ne u istoj mjeri kao prije.

richard.jpg
YouTube screenshot Ovako Richard izgleda danas