Kada je 2009. preuzeo predsjedničku fotelju Barack Obama je imao dvije male djevojčice i priznao je da puno pažnje posvećuje njihovom odgoju. Kako bi više vremena provodio s djecom odbijao je angažmane koji nisu važni. “Malia i Sasha bile su male kad smo došli u ured. Još uvijek mi naviru suze na oči kad se sjetim prvog dana kad sam ih stavila u auto da idu u školu s agentima Tajne službe. Stalno sam razmišljala o tome što radim svojoj djeci. Tako da sam odmah tada znala da je moj prvi zadatak pobrinuti se da budu zdrave i normalne i zbrinute usred svog tog ludila", rekla je Michelle tada. Nisu dopustili da im kćeri budu razmažene i kažu da su postojale jasne granice što se smije, a što ne. Obrazovanje je bilo na prvom mjestu, ali nisu bile pošteđene ni kućanskih poslova.

profimedia-0698362097.jpg
Profimedia Barack s kćerima u vrijeme dok je bio predsjednik SAD-a

Malia je starije dijete Baracka i Michelle Obame i roditelji su ju jednom opisali kao "mudru i promišljenu". Pohađala je satove drame, a sa sedam godina bila je vrlo neovisna. „Kad je imala 6 godina šetali smo pored jezera, držali se za ruke, a ona se okrenula prema meni i rekla: 'Tata, jesmo li bogati?'. Rekao sam: 'Imućni smo u usporedbi s mnogim ljudima, ali nismo stvarno bogati, kako bi neki ljudi mogli definirati stvarno bogate.' A ona je rekla: 'Pa, to je dobro jer ne želim biti stvarno bogata. Mislim da želim živjeti jednostavnim životom'. A ja sam je gledao i pitao se: 'Kako joj je takvo što palo na pamet?'“, ispričao je jednom prilikom ponosi otac. Nakon što je završila srednju školu 2016., ova 25-godišnjakinja je uzela godinu dana pauze prije upisa na Sveučilište Harvard gdje je diplomirala 2021. Tijekom studija pokazala je veliko zanimanje za TV industriju. Stažirala je u The Weinstein Company, prije nego što je radila kao asistentica produkcije na SF dramskoj seriji Halle Berry 'CBS Extant'. Kasnije je ta iskustva iskoristila za pisanje scenarija za seriju "Swarm" Donalda Glovera. Osim za pisanje, Malia je pokazala interes za aktivizam, marširajući u prosvjedima Black Lives Matter u ljeto 2020. zajedno sa svojom mlađom sestrom. Michelle je rekla da je veza Malie i Sashe nešto što ona i Barack najviše cijene.

profimedia-0809533133.jpg
Profimedia Malia danas ima 25 godina i završila je prestižno sveučilište Harvard

Obamina mlađa kći Sasha ove je godine završila fakultet u Los Angelesu. Posljednjih mjeseci paparazzi je pomno prate jer im Sasha daje dovoljno materijala za žuti tisak i razne tračeve. Naime, ovu djevojku više nije briga tko je gleda i što priča o njoj, zbog čega se često može vidjeti u potpuno opuštenoj šetnji Los Angelesom. Nedavno je snimljena samo u bikiniju i s cigaretom u ustima, dok na parkingu čavrlja s prijateljima. Mnogi su primijetili da je Sasha posljednjih mjeseci dobila koji kilogram viška, ali da se ne opterećuje svojim izgledom. Zabave su njezina specijalnost, pa se noću često vraća bosa dok u rukama nosi štikle. Otkako je napustila studentski kampus živi u Los Angelesu sa sestrom.

profimedia-0807484304.jpg
Profimedia Sasha je ove godine diplomirana na sveučilištu u Los Angelesu

Izvor: Stil.rs