Esther Wojcicki je majka tri uspješne kćeri, a dvije od njih su najbogatije žene u SAD-u. Najstarija kćer ove 81-godišnjakinje, Susan Wojcicki je od 2014. do danas bila na čelu YouTubea i njezino se bogatstvo procjenjuje na 490 milijuna dolara. Njezina najmlađa kćer Anne Wojcicki suvlasnica je tvrtke 23andMe, privatne biotehnološke kompanije iz Kalifornije koja se bavi i analizom genoma, a njezino se bogatstvo procjenjuje na 690 milijuna dolara. I srednja kćer Janet je podjednako uspješna, no za razliku od sestara ona je krenula akademskim putem istražujući čimbenike rizika za pretilost u ranom djetinjstvu na Kalifornijskom sveučilištu u San Franciscu.

profimedia-0482010396.jpg
Profimedia Esther je o odgoju kćeri napisala i knjigu


Kada su ju pitali koja je tajna njezina odgoja Esther je odgovorila: „Važno je oduprijeti se porivu da svom djetetu pružite sve ono što vi niste imali. Kreativnost i inovativnost će se pojaviti u trenutku kada nemate sve na raspolaganju. Nisam im ništa dala, čak niti kada su bile male. Sve su morale zaslužiti“, objasnila je i dodala kako se u odgoju služila modelom naziva TRICK: povjerenje (trust), poštovanje (respect), neovisnost (independence), suradnja (collaboration) i ljubaznost (kindness).

Ističe da joj se kćeri nikada nisu bojale nešto reći te su od malih nogu bile ohrabrene da same zarađuju novac i troše ga kako misle da trebaju. Sve tri su naučile plivati do prve godine života.