Britanska veterinarka Catherine Henstridge je otkrila kojih pet pasmina pasa nikad ne bi posjedovala. Na tu je temu objavila video na TikToku koji je započela riječima: „Kao i uvijek s ovakvim videozapisima, bit će puno onih koji posjeduju baš te pasmine. I ja volim te pse i to je sasvim u redu. Samo me saslušajte, može?”. Evo što je otkrila u nastavku...


Njemački ovčar

shutterstock_1743037256.jpg
Shutterstock 


“Stvarno prekrasni psi, ali uzgajani da budu čuvari. Nisu uzgajani da čuvaju, već su uzgajani da budu sumnjičavi i zabrinuti, što ih čini reaktivnima. Lijepi su, ali su veliki, moćni i mogu stvarno biti veliki izazov".

Psi s kratkom njuškom

shutterstock_1010529139.jpg
Shutterstock 


"I oni su fantastični mali psi, ali ne zaslužuju toliko patiti“. Riječ je o mopsu, francuskom buldogu, bokseru i Shih Tzu.

Border Collie (graničarski škotski ovčar)

shutterstock_593634296.jpg
Shutterstock 


"Vidim da se dosta takvih pasa kupuje s farmi i drži kao kućne ljubimce. Veliki broj njih ima psihičkih problema – to su psi kojima treba neki posao“.

Shar Pei

shutterstock_704946997.jpg
Shutterstock 


"Imaju puno zdravstvenih problema i problema u ponašanju, pate od boli i nelagode i to ih čini mrzovoljnima".

Bernardinac

shutterstock_294441932.jpg
Shutterstock 


„ Pas koji ima veliku čeljust i, iskreno, jako puno slini. Jednom mi je klijentica rekla da su joj i stropovi puni sline. Stvarno divni psi, jako slatki – ali iskreno, jednostavno nisam dovoljno dobra domaćica da bih držala korak s njima“.