Odabir imena djeteta može biti teška odluka. Djeca u svijet donose nevinost, pozitivnost i ljepotu, a sve je povezano sa svjetlom. Zašto onda ne biste krenuli od toga? Ime povezano sa svjetlosti je također lijep način odavanja počasti prirodi.

shutterstock_1368025073.jpg
Shutterstock Helena, Lucijan, Kiara..., samo su neka od imena koja su povezana sa 'svjetlosti'

Lucijan – ime gčrkog porijekla koje znači svjetlost. Izvorni oblik je Lucius, a djetetu možete nadjenuti i elegantnu izvedenicu Lucas (Lukas) ili egzotičnu Lucijen

Aurora - ime božice zore trenutačno je jako popularno. Ovo klasično, poetično i lijepo ime nosi i jedna od Disneyjevih princeza, a njezino značenje je 'zora'


Alina - Alina je varijacija klasičnog imena Helen, a osobito je popularna u Rusiji, SAD-u i Poljskoj. Kao nadimak možete uzeti u obzir Linu ili Lenu. Alina znači "svijetla“ ili „svjetlo".


Ajla - ime turskog porijekla, a znači 'mjesečina'


Kiara - jedno od prekrasnih, romantičnih talijanskih ženskih imena, a znači "svijetao". Trenutačno je na 8. mjestu najpopularnijih rang u Italiji.

Eleonora – ovo je ime varijanta imena Helena koje je izvedeno iz imena Elena i znači 'svjetlo'. Ovo sofisticirano i elegantno ime ima čak tri nadimka - Nela, Ela i Nora


Helena – ovo je jedno od ultimativnih ženskih imena koja znače „svjetlost“. Grčkog je porijekla i doslovno znači "sjajan i svijetao"


Iliana – ovo je ime španjolskog porijekla, no zapravo potječe od rumunjskog imena Ileana, a znači 'zraka svjetlosti'.


Lucija – ime šapnjolskog porijekla, a znači „svjetlost“. Ako vam Lucija zvuči previše neformalno, možete odabrati i Lucijana, lijepo latinsko ime koje se izvorno davalo djeci rođenoj u zoru.


Nera – ime hebrejskog porijekla, a znači 'svjetlo ili svijeća'. Obično se davalo djevojčicama rođenim tijekom Hanuke, koju od milja nazivaju "Praznikom svjetla". I danas je popularno u Izraelu, a sve više ga koriste i europski roditelji.


Tea – Thea dolazi od imena Theia kako se zvala grčka božica svjetlosti. Neki ga roditelji koriste i kao skraćeni oblik imena Teodora, Altea i Dorotea


Zora – ovo ime u prijevodu znači „zora“ što se također povezuje sa svjetlom

shutterstock_1368025124.jpg
Shutterstock Ime povezano sa svjetlosti je također lijep način odavanja počasti prirodi