Nije tajna da svijetom upravlja tehnologija i teško ćete pronaći odraslu osobu ili dijete koje nema redoviti pristup internetu. Mame posvuda nose svoje pametne telefone i traže trenutak da se 'odvoje' i malo pršvrljaju društvenim mrežama. Možemo to nazvati i suvremenom stankom od obaveza ili opuštanjem.

Prema Medical Xpressu, nova je studija, koju je provelo Sveučilište u Tel Avivu, pokazala da ako mama ili tata pretjerano upotrebljavaju mobitel, to može loše utjecati na razvoj njihova maloga djeteta.

Naime, interakcija između majke i djeteta znatno se smanjuje dok je ona na svome mobitelu, što izravno ugrožava ispanjavanje glavne djetetove potrebe – da bude primijećno i uključeno u odnos s roditeljima.

U eksperimentu je sudjelovalo stotinjak majki i njihovih mališana, cilj je bio proučiti odnos i komunikaciju između majke i djeteta, a bili su podvrgnuti trima testovima. Dr. Katy Borodkin, voditeljica istraživanja, objasnila je kako su se trudili simulirati situacije iz stvarnog života kada je mama u interakciji sa svojim djetetom i istovremeno pokraj sebe ima mobitel ili časopis.  

Iako su i prisutnost mobitela i prisutnost časopisa bile smetnje u interakciji s djetetom, pokazalo se da je mobitel bio znatno jača distrakcija za ostvarenje komunikacije s djetetom. Ovom su studijom znanstevnici željeli ukazati roditeljima na važnost vremena posvećenog isključivo djetetu, i to s potpunom i neometanom pažnjom.