Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bebe rođene u studenome: Pravi sportaši, natjecateljskog duha!

Studeni je mjesec bundeva, žutog lišća, mirisnih pečenih kestena, i malih slatkih studenih beba. Ako već imate dijete koje je rođeno u studenome, ili ste ovaj mjesec u veselom iščekivanju, donosimo nekoliko zabavnih činjenica o ...

 bebe u studenome

Mjesec studeni je zahvalan mjesec za proslavu rođendana jer je baš prije božićnih i novogodišnjih blagdana pa je na neki način uvod u slavljeničke dane. Još uz to, jesen u studenome je prelijepa, još prepuna toplih boja i zdravih jesenskih plodova. No kakve su bebice rođene u studenome?

1. Beba rođena u studenome bit će Škorpion ili Strijelac! Bebe rođene između 1. i 22. studenog su Škorpioni, često neshvaćeni znak. Djeca Škorpioni obično su zagonetna i osjetljiva, ali vrlo inteligentna. Kada uđu u vrtićku dob, počinju pokazivati dominaciju nad svojim vršnjacima, a njihov kompetetivni duh dolazi do izražaja. Bebe rođene nakon 22. ulaze u znak Strijelca, a izrastaju u optimistične osobe avanturističkog duha. Kao djeca, Strijelci su skloni raznim nepodopštinama pa biti njihov roditelj nikako nije dosadno.

2. Kamen rođenja im je topaz!

3. Cvijet rođenih u studenome je krizantema

I to ne zato što studeni počinje Danom svih svetih, a krizantema je jedan od cvjetova koji se nosi na groblja. Značenje ovoga cvijeta je puno dublje, naime, krizantema simbolizira odanost i poštenje.

4. Bebe rođene u studenome su budući sportaši! U jednoj su studiji primijetili da u usporedbi s djecom rođenom ostalih mjeseci, ona rođena u studenome imaju posebnu sklonost bavljenju raznim sportovima. Nakon testiranja motorike i kloordinacije, kardiorespiratorne kondicije i snage donjeg dijela tijela, djeca rođena u studenome bila su uspješnija, a čak su nadmašila i djecu iz listopada... za koje se smatra da su dobri sportaši.

5. Studenske bebe su dobroga zdravlja! Prema jednoj studiji sa Sveučilišta Columbia, mjesec rođenja može ukazivati ​​na rizik od bolesti tijekom života. Na temelju tog istraživanja, čini se da bebe rođene u studenome imaju manje šanse od ostalih razviti probleme sa srcem ili plućima. I ne čudi stoga što su neka istraživanja, koja su se bavila dugovječnošću, otkrila da je većina ljudi, koji su doživjeli 100 godina, bila rođena u listopadu i studenome.

6. Vaša je beba začeta u tjednu zaljubljenih! Britanski su istraživači 2015. primijetili neobičan trend u natalitetu, i to se činilo kako se jako puno beba rađa baš u studenime. Da, pogađate, čini se da je romantični duh Valentinova potaknuo parove da učestalije vode ljubav pa se ove, zapravo, valentinske bebe rađaju u studenome, a već godinama se tijekom ovoga zimskoga mjeseca bilježi porast novopridošlica u ovaj svijet čak za 5 posto.

7. Poznate face rađaju se u studenome! Bebe u studenome mogu se pohvaliti kako rođendan imaju u mjesecu vrlo poznatih faca, kao što su  Emma Stone, Chrissy Teigen, Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Whoopi Goldberg...

8. Studenske bebe vole ići ranije na spavanje! Istraživanja su pokazala da djeca rođena u proljeće i ljeto uglavnom idu spavati kasnije od djece rođene u jesen i zimi. Također, statistike su pokazale kako mali studenjaci baš nisu skloni tome da budu 'noćne ptice', što je dobra vijest za sve buduće roditelje koji se već sada osjećaju umorno.

9. Vjerojatnije je da će biti ljevoruki, ako su dječaci Prema istraživanju Sveučilišta u Beču, dječaci rođeni od studenog do siječnja imaju veću vjerojatnost biti ljevoruki nego druge bebe. Kroz studiju je prošlo 13.000 osoba, od kojih je 7,5% žena i 8,8% muškaraca bilo ljevoruko. Sve to možda ne bi bilo čudno da kada su znanstvenici pogledali datume rođenja muškaraca, otkrili su kako je najveći broj prosječnih rođendana ljevorukih bio između Noću vještica i Nove godine.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Shutterstock

Najnovije