Barbari Higgins, koja ima 59 godina, i njezinu 67-godišnjem suprugu Kennyju prije sedam godina dogodila se velika tragedija, njihova je 13-godišnja kći iznenada preminula nakon nedijagnosticiranoga tumora na mozgu. Nakon Mollyine smrti, Barabara je bila potpuno shrvana, ali nije mogla prestati razmišljati o tome da pokuša ponovno postati majka. 'Počela sam sanjati o tome da želim dijete i pomislila sam: 'U redu, Barb, to je doista ludo', rekla je za NBC Boston.

Ipak, jedini način da nastavi svoj život vidjela je u ponovnom majčinstvu. 'Prolazila sam proces tugovanja od nekoliko godina, ali ta ideja iz glave nije izlazila', rekla je Barbara tijekom intervjua Today.

najstarija-rodilja-u-sad-u-nakon-sto-je-izgubila-kcer-tinejdzerku-u-57-godini-ponovno-postala-mama

Nakon potpomognute oplodnje u jednoj klinici u Bostonu, ovome se paru posrećilo i Barbara je ostala trudna. Trudnoća joj je prošla bez ikakvih problema, a ona je to pripisala redovitim treninzima budući da je dizala utege sve do prije poroda.

diže utege

Kada su je u intervjuu za Concord Monitor pitali zar ne misli da je malo sebično u toj dobi rađati dijete, jer je stara i upitno je dokad će živjeti i hoće li uspjeti ona i suprug pružiti djetetu sve što mu treba, Barbara je odgovorila: 'Nitko, bez obzira na dob u kojoj postane roditelj, ne može kada rodi sa sigurnošću znati da će gledati svoje dijete kako odrasta.'

Barbara i Kenny postali su tako 20. ožujka 2021. roditelji malenoga, potpuno zdravog dječaka kojem su dali ime Jack.

'Ne zanima me osuđivanje okoline. Postojimo mi i Jack i to je naš život i naše odluke. Za sada je sve dobro', rekla je nakon poroda za Today, 'Tko zna kako ću ja biti za 10 godina, ali tko zna kako ćete vi biti za 10 godina? To nije nešto što bilo tko može predvidjeti'

Tekst: Sanja Matasić