Zbog pandemije koronavirusa, britanska kraljica Elizabetha provela je 94. rođendan, koji je bio u utorak, 21. travnja, u samoizolaciji u dvorcu Windsor. Kao i milijuni drugih ljudi širom planete, kraljica fizički nije mogla biti sa svojom obitelji, ali i narodom, pa je ovo prvi put u 68 godina, koliko je na prijestolju, da nije bilo uobičajenih pompi i ceremonija, poput formalnog pozdrava iz pištolja. Srećom, tehnologija je pomogla da se kraljica poveže sa svojim voljenima u ovom teškom razdoblju. Najljepša rođendanska video-čestitka stigla je iz Los Angelesa, od njezina omiljenog unuka Harryja i njegove obitelji, prije svih malenog Archieja, koji će uskoro napuniti godinu dana.

Glasnogovornik bračnog para rekao je za magazin Hello! kako su se Meghan i Harry video pozivom čuli s kraljicom Elizabetom, i najbolje od svega, njihov je dječak Archie čak i komunicirao s prabakom. Naravno, na svoj način. Službene objave čestitke ovog para nije bilo, za razliku od princa Williama i Kate, koji su kraljici čestitali rođendan na svojem službenom Instagram probilu, podijelivši obiteljsku fotografiju.

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Unatoč spekulacijama u medijima da postoji obiteljska napetost između kraljice i unuka Harryja, otkako su on i Markle najavili da će se povući iz svih kraljevskog dužnosti, čini se kako to, ipak, nije slučaj. Uostalom, kraljica je u izjavi rekla da će "Harry, Meghan i Archie uvijek biti jako voljeni članovi obitelji."

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia