Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Ta divna klapska noć“ – Svečani koncert najboljih zagrebačkih klapa

Atrijem Klovićevih dvora 3. srpnja odzvanjat će akordi ponajboljih čuvara dalmatinske a cappella klapske pjesme, a Zagreb će prvi put ugostiti i žensku klapu Valovi iz Buenos Airesa. Povedite obitelj na ovaj prekrasan koncert...

U atriju Klovićevih dvora, na ljetnoj pozornici jednog od najljepših ambijenata Gornjega grada, najuspješniji izvođači klapske scene predstavit će zagrebačkoj publici vrhunac klapskog festivalskog repertoara na prvoj revijalnoj smotri klapa Ta divna klapska noć, 3. srpnja s početkom u 21h.

Svečani koncert Ta divna klapska noć u svom prvom izdanju okupit će najuspješnije i posebno istaknute izvođače zagrebačke klapske scene - žensku klapu Armorin (višestruke apsolutne pobjednice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu), žensku klapu Cesarice (dobitnice čak četiriju diskografskih nagrada Porin, također višestruke pobjednice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu), mušku klapu Stine (aktualne pobjednike Festivala dalmatinskih klapa u Omišu), mušku klapu Nostalgija (najstariju zagrebačku klapu s bogatom tridesetpetogodišnjom karijerom), žensku klapu Dišpet (nositeljice projekta) te žensku klapu Valoviposebne gošće iz Buenos Airesa koje su 2017. godine uspješno organizirale Prvi susret klapa u Argentini, gdje su uz mušku klapu Vinčace iz Novog Vinodolskog sudjelovali i ženska klapa Dišpet te muška klapa iseljenika iz Münchena.

Ovaj koncert, organiziran uz potporu i suradnju s Gradom Zagrebom, ujedno je i nastavak započete bliske suradnje klape Dišpet i iseljeničke klape Valovi kojoj će se ostvariti želja da pjesmom premoste Atlantik te se na još jedan način povežu s domovinom svojih pradjedova čiju dalmatinsku klapsku pjesmu njeguju već 17 godina.

Dišpet se kroz svoj dvadesetogodišnji rad ističe kao klapa koja potiče i organizira koncertne promocije, obljetničke i cjelovečernje koncerte te će i ovaj koncert zasigurno obogatiti ljetnu scenu kulturnog života grada i učvrstiti Zagreb kao kontinentalno sidro klapske pjesme, fenomena nematerijalne kulturne baštine od 2012. zaštićenog pod UNESCO-om, koji se proširio izvan granica Dalmacije i Lijepe Naše.

Tekst: Ivana Tolić Lasan

Foto: press

Najnovije

Najpopularnije