Trudnoća kroz oči jednog tate: 5 stvari koje svaki budući tata treba znati o trudnicama

Otac troje djece otkrio je nekoliko neočekivanih stvari s kojima se suočio tijekom trudnoće svoje supruge.

Shutterstock

Clint Edwards otac je troje djece, a kako ističe, svaka trudnoća njegove supruge bila je drugačije iskustvo. Kako kaže, osjećao se potpuno nespremnim na sve to, pa je odlučio podijeliti nekoliko stvari iz muškog ugla koje vjerojatno mnogi muškarci ne znaju o trudnoći.

1. Trudnice puno plaču

"Kad je Mel bila trudna s našim prvim djetetom, zamolio sam je da zalije božićno drvce i počela je plakati ", rekao je tata, dodajući da ga je ona tada upitala: "Zar ne shvaćaš koliko sam umorna?", a zatim je nazvala njega kretena.

"Vidio sam milijun puta u filmovima kako trudnice potpuno izgube kontrolu nad svojim emocijama i bilo mi je smiješno. Ali kad sam se suočio s tim, shvatio sam da to i nije tako smiješno", priznao je ovaj tata dajući savjete ostalima muškarci:

"Ako se nađete u ovakvoj situaciji, samo se ispričajte i zalijte prokleto drvo. Zapravo, ispričavanje bi vam trebalo biti dio svakodnevice. Tijekom moje prve trudnoće supruga je plakala zbog svega - banka je zatvorena, imamo malo plina ostavljen u autu, pojeo je zadnji čips, ali trudnice stalno plaču i to je sasvim normalno”.

Clint kaže da je tek u svojoj drugoj trudnoći shvatio da je njegov posao podržavati svoju ženu dok se borila s emocijama drugog stanja.

"Ispričaj se, čak i kad nisi kriv. Imaj razumijevanja i često grli svoju ženu."

2. Trudnice puno pričaju o pražnjenju crijeva tijekom poroda

To je zapravo jedna od čestih briga trudnica, koju većina žena zna, ali ovaj tata toga nije bio svjestan sve dok mu supruga nije bila u drugom stanju.

"Kao muškarcu, nikad mi nije palo na pamet da bi se to moglo dogoditi. Ali kad bolje razmislim, pritisak tijekom menstruacije je velik. Mislila sam da je 'najneugodniji' dio trudnoće biti gola pred svim tim ljudi, a pritom gura bebu van", rekao je tata i dodao:

"Nemojte se ni slučajno šaliti na ovu temu, ali uvjerite svoju ženu da ćete je voljeti čak i ako se to dogodi. A ako se dogodi, nemojte to nikome nikada spominjati."

Shutterstock 

3. Trudnoća mijenja tijelo žene na sve moguće načine

Clint kaže da je, razumljivo, očekivao da će njegovoj ženi narasti trbuh tijekom trudnoće, ali nije imao pojma što se još mijenja.

"Nisam znala da će joj sve nateći, od vrata do gležnjeva. Natekle su joj čak i prsti. Pred kraj trudnoće pojavile su joj se crvene mrlje po tijelu i strije na trbuhu i grudima. Budite spremni na ovo promjene i nemoj komentirati nijednu od njih, nemoj zbijati šale o tome da su joj gležnjevi veličine batrljaka, nemoj je uspoređivati ​​i nemoj je tjerati da se osjeća loše zbog toga kako izgleda", rekao je ovaj. tata , dodajući da je posao partnerice da se ona osjeća lijepo unatoč svim tim promjenama i da pokaže da cijeni ono što prolazi.

4. Seks s trudnicom zahtijeva strpljenje i domišljatost

Ovaj tata kaže da nije ni slutio koliko će se njihov intimni život promijeniti tijekom trudnoće .

"Nije da nismo imali seks ili da ona to nije htjela - dapače, prije je htjela više. Ali stvari su se mijenjale svakog tromjesečja, nešto što joj se prije sviđalo, više nije. Više smo razgovarali tijekom odnos, poput dvoje tinejdžera koji pokušavaju shvatiti kako sve to funkcionira. Trebalo je puno vremena i komunikacije, ali bilo je dobro, drugačije i potrebno je planiranje."

Njegov savjet svim muškarcima je da prihvate sve promjene kroz koje njihova žena prolazi i da upamte da su one privremene.

5. Porođaj je zastrašujući

Otac troje djece kaže da je porod bio zastrašujući za njega.

"Neću otkriti kraj, ali vjerujte mi, ako se lako razbolite, poput mene, jednostavno nemojte gledati. Umjesto toga, privijte se uz majku svog djeteta, držite je za ruku i podržite."

Za kraj, Clint je istaknuo kako nakon tri trudnoće jako poštuje svoju suprugu, ali i sve druge majke.

"Još uvijek ne razumijem u potpunosti trudnoću, ali dovoljno je razumijem da znam da je treba poštovati i njegovati. Moj savjet je da kad te trudnica pošalje u tri ujutro po hamburger, sjeti se da je ona prolazi kroz nešto posebno i teško u isto vrijeme, i da je tvoj posao učiniti sve što je u tvojoj moći da joj bude ugodno."