Otkako je krajem prosinca otkrila da je trudna, influencerica Sonja Kovač na društvenim mrežama svakodnevno dijeli detalje trudnoće. Sa svim slatkim novostima tijekom ovog blaženog razdoblja, poput trenutka kad je osjetila prve bebine pokrete u trbuhu do spola djeteta, mogu se poistovjetiti i druge trudnice, ali i mame koje su to prošle. 

Iako su mnoge od tih dogodovština ugodne, ima i onih neugodnih kao što su trudničke mučnine. Mnoge trudnice bore se s takozvanim jutarnjim mučnimama zapravo tijekom cijelog dana, a postoji niz savjeta kako ih olakšati i preživjeti ovo razdoblje koje traje u prvom tromjesečju. U to spadaju i hrana i zdrave navike, a Sonja za ovih pet stvari kaže da su je spasile od mučnina.

1. Bademi

"Trenutno rješava mučnine, a za sat vremena ste ponovno gladni pa imate vremena pripremiti pravi obrok", rekla je u videu na Instagramu.

2. Lagani doručak

"Granole s jogurtom ili oatmeal, stavim posteljicu od jogurta (chia sjemenke) da se malo upiju i nabubre. Preko toga idu granole i onda dodate voće, razno, koje volite. Od ovoga mi nikad ne bi bilo muka i bila bi puna elana", savjetovala je.

3. Voda

"Postoji voda s različitim ph vrijednostima. Vodu koju sam ja pila, inače normalni ph je do 7.6, a ako ima veći ph onda se zove lužnatija voda. Nisam povraćala, je li zbog toga? Navodno je dobra za ljude s gastroenterološkim problemima", objasnila je.

4. Više manjih obroka tijekom dana

"Rasporedite porciju na više manjih, ne pojedete za ručak ogromnu porciju, nego rasporedite, recimo jedete u 13 sati i onda u 16 ili 17 sati".

5. Ne jesti prije spavanja

"Ne jesti prije spavanja, tri sata barem prije i ići prošetati prije spavanja", zaključila je.

Dugo je pokušavala zatrudnjeti

39-godišnja trudnica priznala je i da je dugo pokušavala zatrudnjeti, oko dvije do tri godine. "Jako puno parova i to sve više mladih ima poteškoća sa začećem. Puno stvari utječe na to: od hrane koju jedemo, nedovoljnog kretanja, nekih medicinskih stanja, pada kvalitete spolnih stanica, korona je također puno doprinijela smanjenju kvalitete muških i ženskih spolnih stanica itd",  ispričala je.

Početkom veljače otkrila je da očekuje curicu, a priznala je kad je osjetila prve pokrete bebe u trbuhu. "Ja sam ovu slatku curicu osjetila tek tamo negdje oko 21. tjedna i počelo je odmah, ono, karate kid, ja ne znam šta je to. Kažu pa neki bubblesići, leptirići.. Koji leptirići? Ja to nisam osjetila, ništa nisam osjetila. Tako da ova slatka curica vam je jako aktivna", ispričala je na TikTok i nasmijala svoje pratitelje.