Podesite siceve, podmažite lance i budite spremni jer 3. lipnja starta jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, 41. Večernjakova biciklijada. Kao i lani pedalirat će se od zagrebačkog Trga dr. Franje Tuđmana do Vugrinščaka gdje vas uz cjelodnevnu zabavu očekuju i vrući koncerti. Naime, pozornicu će zapaliti popularna grupa Vatra, a čiji nam je frontmen Ivan Dečak otkrio kako se i sam snalazi na dva kotača.

– Bicikl vozim od kad znam za sebe. U rodnoj Virovitici, primjerice, na treninge nas nisu vozili starci nego smo svi išli biciklima, a sad po Zagrebu puno brže stižem na sva odredišta. Ne moram razmišljati o parkingu, kolonama već se vozim na biciklu i uživam u pogledu – kazao je Dečak koji se, dodaje, dobro sjeća i svoje prve "specijalke" koju su zvali "trkaljka specijalka s brzinama". Prisjetio se i kako je kasnije jurio i na primjerku BMX-a, na kojemu je naučio voziti i na zadnjem kotaču te bez ruku, u čemu se natjecao s prijateljima.

–  Mislim da smo svi u vremenu u kojem živimo postali konformisti i lijeni i sve je nekako u zadnji čas pa pribjegavamo vožnji automobilom. Puno je ljepše, naravno i zdravije voziti bicikl, primjerice po Zagrebu, gledati pročelja zgrada, komunicirati s ljudima u prolazu, nekako je opuštenije – kazao je.

Zabava će na Vugrinščaku krenuti već u jutarnjim satima, a očekuju vas, među ostalim, i brojne radionice i igre za djecu, 'wine and paint' radionica, pub kvizovi te razna sportska natjecanja.

MicrosoftTeams-image (14).jpg
Promo 

– Puno je odličnih magneta, razloga dolaska na Večernjakovu biciklijadu. Samo bicikliranje do prekrasnog Samobora, zabavni program, moja malenkost koja će vam pjevati – istaknuo je Dečak te obećao kako će, ako ne uspije odbiciklirati od Zagreba do Vugrinščaka, svakako će prije nastupa biciklirati po Samoboru.

No, vrhunac manifestacije očekuje se u večernjim satima kada će se na pozornicu popeti članovi virovitičke Vatre te izvesti neke od svojih najvećih hitova, kao što su "Tango", "Zajedno sami", "Nama se nikud ne žuri" i "Bilo je dobro dok je trajalo".

MicrosoftTeams-image (15).png
Promo 

– Krilatica benda je 'sport i glazba' jer se svi članovi bave nekom vrstom rekreativnog sporta, primarno nogometom, ali često se nađemo i na dva kotača. A promocija sporta i glazbe izuzetno nam je važna, posebice u današnje vrijeme kada smo svi zaklonjeni ekranima kompjutora i mobitelima. Nažalost, nećemo se moći priključiti povorci jer nastupamo i dan prije, ali smo zato za koncert spremili poseban repertoar, svojevrstan presjek naših 24 godine karijere – rekao je Dečak.

Fill out my online form.