Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne propustite svibanjski broj National Geographica Hrvatska!

Autor Promo

Uz novi broj - knjiga na dar svim čitateljima

 NG_05-2022_Roditelji-hr_1200x800.jpg Izvor: Promo

Novi broj ponajboljeg popularnoznanstvenog časopisa na svijetu je na kioscima od 10. svibnja, a u njemu donosimo veliku temu o šumama koje su ključne za opstanak planeta i trebaju našu pomoć.

Pročitajte kakvo je stanje šuma na planetu danas, kako se boriti protiv sve učestalijih šumskih požara poput Aboridžina, kako ugroženost šuma ugrožava opstanak slonova i drugih životinja, koja su moguća rješenja za spas šuma u vremenima globalnog zatopljenja, velikih zagađenja i pretjeranog krčenja.

Knjiga na dar svim čitateljima!

Uz svibanjski broj svi čitatelji dobivaju na dar knjigu iz bogate ponude Profil knjige.

Izaberite između naslova Afera Živago, Animalovi ljudi, Astma: Izdisaj, Beatrice i Vergilije, Budućnost života, Hodati korak po korak, J kao Jastreb, Jarine pukotine, Knjiga oblaka, Knjiga za klikeraše, Naš put je jasan, Neka bude inovacija, Nostradamusova proročanstva, Priča za vremensko biće, Pričaj im o bitkama, kraljevima i slonovima, Put budućnosti, Superbakterija i uživajte u čitanju!

Kako bismo vam omogućili povoljnije čitanje omiljenog magazina, ovaj cijeli mjesec možete se pretplatiti na National Geographic Hrvatska po staroj cijeni od 440 kuna. Time ćete uštedjeti 100 kuna godišnje te će vam svaki mjesec primjerak magazina stići direktno na vaša vrata.

 NG_pretplata_DAR_1200 (1).jpg Izvor: Promo

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i uz jedan broj gratis darovat ćemo vam bogati POKLON-PAKET iz programa tvrtke DIZAJN STUDIO RINGEIS d.o.o. vrijedan 198 kuna. U paketu su USB twister stick, ručnik Olima, kemijska olovka DART, notes Spectrum, keramička šalica, pamučna torba prirodne boje, praktična toaletna torbica i majica, a sve to s logom National Geographica.

 NGM_05_2022+DAR.jpg Izvor: Promo

Uživajte u novom broju National Geographica Hrvatska, a u nastavku vam donosimo i riječ glavnog urednika Hrvoja Prćića iz svibanjskog broja.

Iskreno, mislio sam pisati o nečemu drugom, o stanju hrvatskih šuma čija ukupna površina u RH iznosi 2.759.039,05 ha te o tome zašto je europarlamentarac i supredsjedatelj Europske stranke zelenih Thomas Waitz nedavno pokrenuo medijsku kampanju kako bi upoznao javnost s razmjerima štete uzrokovane prekomjernom sječom šuma u Hrvatskoj... Neću o tome, ali pisat ću o nečemu što jest na neki daleki način ipak povezano sa šumama – o pretplati na National Geographic Hrvatska. Da bi se tiskao NGH potreban je papir, a znamo da za papir trebamo drvo, odnosno šume. Hrvatska je praktički uništila svoju proizvodnju papira pa se papir za tisak uvozi. Gospodarska kriza zbog koronavirusa, a naročito zbog rata u Ukrajini uzrokovala je totalnu nestašicu papira u Europi i njegova je cijena skočila u nebo. A i dalje raste i tome se baš ne vidi kraj. Dodajmo tome golemi rast cijena energenata, što u konačnici znači nužnost stalnog podizanja cijene novinskih proizvoda (od ovog broja smo, nažalost, ponovno morali podići cijenu časopisa). Dobar dio cijene jednog primjerka u sebi sadrži remitendu, neprodane primjerke, što je de facto polovica tiskane naklade i potrošenog, plaćenog papira. Kad bismo imali samo pretplatnike, kao primjerice nizozemsko izdanje, bez prodaje po kioscima i remitende, uštedjeli bismo 50 posto papira i ne bismo morali dizati cijene. Dakle, možda je došlo vrijeme da razmislite i prebacite se na pretplatu. Time dobivamo svi!

Najnovije

Najpopularnije