Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 stvari bez kojih ne krećite na ljetovanje!

Bilo da je u pitanju more ili planina gjde ste odlučili provesti svoj odmor, postoje neke zajedničke i univerzalne stvari bez kojih ne bi trebalo kretati na put

 addiko

Sezona odmora i ljetovanja je uveliko počela i odvija se povećanim intenzitetom usprkos tome što je još uvijek prisutan korona virus. Mnoge turističke zemlje su se otvorile za turiste u određenoj mjeri nakon prošlogodišnje ljetnje sezone koja gotovo da nije ni postojala. Mnogim ljudima je očajnički potreban odmor i bijeg iz okruženja ispunjenog stresom u kojem žive na neko lagodnije i opuštenije mjesto, pa makar i na desetak dana. Drugi su pak željni samih putovanja kao putovanja, s obzirom na to da je mnogima u proteklih godinu i više dana bilo prilično ograničeno kretanje. Mali izlet u neku staru normalnost je gotovo svima nama prijeko potreban kako bismo se psihički opustili i napunili baterije za nastavak borbe kako sa virusom tako i sa svakodnevnim obvezama.

Bilo da je u pitanju more ili planina gjde ste odlučili provesti svoj odmor, postoje neke zajedničke i univerzalne stvari bez kojih ne bi trebalo kretati na put. Ovdje ćemo vam navesti tri stvari za miran i siguran put pun lagodnosti i uživanja. To su prije svega zdravstveno osiguranje i kreditna kartica i naravno osobni dokumenti.

Osobni dokumenti

Iako djeluje pomalo smiješno i previše očigledno, možda i najbitnija stvar bez koje ne smijete napustiti dom, a kamoli otići u drugu državu, jesu osobni dokumenti. Bilo da se radi samo o osobnoj iskaznici, ukoliko putujete unutar svoje matične zemlje, ili putovnici za inozemna putovanja, osobni dokumenti su vrlo važni. Ukoliko ste se odlučili da proputujete i bolje upoznate svoju zemlju, vrlo je važno nositi osobnu iskaznicu sa sobom, jer nikada ne znate kada će vam biti potrebna za identifikaciju. Bilo da su u pitanju rutinske kontrole ili neka ozbiljnija situacija, uvijek nosite osobnu iskaznicu sa sobom! Ukoliko pak namjeravate  odmor provesti negdje u inozemstvu, a pogotovo na drugom kontinentu, bez putovnice ćete teško otići dalje od zračne luke ili graničnog prijelaza. I ne, ne biste uopće bili ni prvi ni zadnji kome se desilo da zaboravi putovnicu na granici što može biti vrlo neugodno i uništiti vam sve planove!

Zdravstveno osiguranje

Iako su mnogi prije gledali na zdravstveno osiguranje kao na uzaludno trošenje novca jer je mnogo veća šansa da vam se tijekom tih dana odmora ništa ne dogodi, danas je u doba svjetske pandemije situacija potpuno obrnuta. Bez zdravstvenog osiguranja se ni ne preporučuje putovanje van zemlje, a mnogi gledaju da se što više osiguraju i biraju najskuplje moguće pakete koji pokrivaju što veći broj potencijalnih opcija. Većina ljudi danas svoje zdravlje shvaća ozbiljnije i zato je zdravstveno osiguranje obvezan partner prilikom bilo kakvog dužeg putovanja pa proverite obavezno imate li u svom paketu putno-zdravstveno osiguranje i u kojoj meri?

Kreditna kartica

Kako možete ići na putovanje bez novca? Sigurno vam nije lako zamisliti kako iz kuće izlazite bez novca, a kamoli na putovanje od nekoliko stotina ili tisuća kilometara. Kreditna kartica je zato vaš najbolji saveznik na bilo kakvom putu jer vas osigurava ako se bilo šta dogodi. Jer nezgodne i neplanirane situacije ne moraju vam nužno upropastiti putovanje. Budite spremni na bilo kakva negativna iznenađenja uz karticu sa kojom možete pokriti sve financijske obveze,  planirane ili neplanirane.

Također, kartica na rate može odlično poslužiti ukoliko naiđete na neku odjeću ili tehniku koju ste odavno željeli, a upravo tada je pravi trenutak da je kupite zbog određenih pogodnosti ili ste jednostavno tako odlučili. Ne dozvolite da vas činjenica da niste ponijeli dovoljno gotovine sa sobom onemogući u dobroj kupovini i dobrom provodu! A da vaš užitak bude potpun tu je Addiko banka.

Tekst: Promo

Foto: Promo

Najnovije

Najpopularnije