Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šestomjesečna beba ne spava noću

Dijete ima 6 mjeseci i već 2 mjeseca ne spava skoro cijelu noć. Uspavljujem ju po 2 sata jer se bori da ne zaspi, i kada napokon zaspi, spava pola sata-sat nakon čega počinje plakati, stenjati i grčiti se. Smiri se jedino kada se ...

Poštovana mama,

Preporučam vam da otprilike sat vremena prije odlaska u krevet počnete puštati bijeli šum ili zvukove poput šuštanja lišća ili šum valova. Ti će je zvukovi smiriti i bolje će spavati tijekom noći. Ako za vrijeme uspavljivanja imate upaljeno svjetlo (noćna lampa, svjetlo iz hodnika), ugasite ga tako da se privikne na mrak. Bebe koje se uspavljuju uz svijetlo, često plaču ako se probude u mraku jer ne znaju gdje su i prostor im djeluje strano.

Ako spava u krevetiću, napravite mali eksperiment. Stavite je u svoj krevet nakon što je uspavate i budite pokraj nje da vidite kako će reagirati. Ponekad djeca protestiraju jer moraju spavati sama u svom krevetiću. Ako je u svojoj sobi, preporučam da je stavite u vašu sobu. Ako kroz nekoliko dana ne bude poboljšanja, savjetujem vam da se konzultirate i s pedijatrom da ustanovi zbog čega stenje i grči se. Možda je u pitanju gastroezofageali refluks – GER ili probavne smetnje.

Najnovije

Najpopularnije