Imam bebu od 2 mjeseca i od prvog dana ima grčeve i stalno se napinje i stenje. Zadnjih dana grčevi su se malo smanjili, ali stenjanje i napinjanje ne. Po cijele noći stenje i napinje se čak i dok spava, nikako da se naspava. Stalno prdi i to nekada napravi bez problema, a nekada uz plač i vrisku. Stolicu je imala do prije 2 tjedna redovitu, no sada prvo nije imala 3 dana kada se je pokakala nije bilo tvrdo bilo je malo obilnije, ali ništa prestrašno, sada opet već 3 dana nema (danas 4 dan).
Beba je isključivo dojena i ne podrigne svaki put poslije jela jer zaspi. Dajem joj malo čaja od Hippa za probavu (kamilica, komorač, anis), također joj dajem Bio gaia kapi, probala sam i sa čajem od komorača i sa masažicama međutim ništa ne pomaže, stenjanje i napinjanje je konstantno. Na trbuhu ne želi ležati ni pod razno, to ju toliko smeta da noktima grebe kako bi se uzdigla ili okrenula. Više ne znam šta da radim ili možda negdje griješim.

Najvjerojatnije se radi samo o dojenačkim kolikama, koje su zaista bolne i kod nekih beba jako intenzivne. Najintenzivniji su u prva tri mjeseca života, ali kod nekle dojenčadi mogu perzistirati i duže.


Uz isključivo dojenje stolice mogu biti i svakih 7 dana.


Pokušajte ipak da se beba podrigne nakon svakog obroka, masirajte joj trbuščić, možete stavljati i nešto toplo na trbuščić. Postoje i vježbice za bebe sa grčevima. Ako to ne pomogne pokušajte sa preparatima protiv grčeva koji nisu isključivo probiotici. Ako niti to ne pomaže treba se obratiti pedijatru te učiniti dodatnu dijagnostiku.