Sezona godišnjih odmora je pred vratima, što znači da mnogi planiraju obiteljski odmor - na more, na selo, u drugi grad ili inozemstvo... Ovisno o tome kamo putujete, idete li na neke destinacije gdje su gužve, na primjer festivali, bazeni i događanja u gradovima, bilo da putujete avionom, pa možda boravite u zračnoj luci gdje ima puno ljudi, dobro je znati trik koji se tiče sigurnosti djece.

U pitanju su situacije kada se dijete izgubi, a to se može dogoditi u jednoj sekundi nepažnje, koliko god da inače dijete ne ispuštate iz vida.

Jedna mama podijelila je trik koji može pomoći ako se dijete izgubi, a koji sama koristi sa svoja tri sina. U videu koji je objavila na Instagramu, objasnila je da je važno svojoj djeci objasniti protokol što učiniti ako se izgube na javnom mjestu.

"Ja, kao i mnogi roditelji, svojoj djeci stavljam pločice s imenom na školske uniforme, ali ih ljeti stavljam i na njihovu odjeću, tako da ako se slučajno odvoje od mene, na njima ima moje ime i broj telefona", rekla je ova mama.

Dodala je da je važno da roditelji nauče svoju djecu koji telefonski broj trebaju nazvati u slučaju da se izgube, ali mala djeca neće ga zapamtiti.

"A kad su starija djeca u pitanju, u takvoj stresnoj situaciji zna se dogoditi da to zaborave. Zato je uvijek sigurnije imati naljepnicu s brojem."

"Uvijek podsjetim djecu što učiniti ako se izgube ili razdvoje i kako odrasloj osobi pokazati pločicu sa svojim brojem. Postoje različita mjesta gdje možete naručiti pločice za djecu ili ih možete sami napisati trajnim flomasterom“, rekla je ova mama.

Mnoge roditelje je ova ideja oduševila te su joj zahvalili što je podijelila trik za sigurnost mališana.

"Trenutno nemam zapisan broj na njihovim oznakama, ali hoću. Jednom sam izgubila sina na odmoru, na 15 minuta, ali trajalo je zauvijek", napisala je jedna mama, dok su mnoge druge rekle da je ovo "jako pametna ideja".