Fizioterapeutkinja i majka petero djece Malgorzata Palecni na Instagramu je objavila video u kojem je demonstrirala trik pomoću kojeg je njezin sin, kako tvrdi, naučio voziti bicikl u deset minuta.

Istaknula je kako je njezin sin prije toga vozio samo bicikl bez pedala koji zapravo pomaže djeci da nauče održavati ravnotežu.

Inače, prema metodi koju pokazuje fizioterapeutkinja u videu, dovoljan vam je samo jedan veliki ručnik, koji ćete zamotati oko djetetovih prsa, tako da krajeve provučete ispod pazuha i zatim ih podignete iznad glave.

Cilj nije držati dijete dok vozi bicikl, već držati krajeve ručnika i tako gaspriječiti da padne, a Palecni tvrdi da je ova metoda dobra jer mališan može osjetiti kako se bicikl "ponaša" dok ga vozi.

Fizioterapeutkinja tvrdi da je upravo zato ova metoda bolja od učenja djeteta da vozi bicikl uz pomoć pomoćnih kotača ili uz pomoć šipke kojom gurate i držite bicikl.

Sudeći prema komentarima ispod njezine objave, roditelji su oduševljeni ovom metodom, a mnogi tvrde da su i svoje mališane na ovaj način brzo naučili voziti bicikl.

"S dvije i pol godine moj sin je ovako naučio voziti bicikl za 15 minuta"

"prošle godine smo se mučili naučiti voziti bicikl uz pomoć šipke, ove smo godine isprobali trik s ručnikom i za 20 minuta savladao je vožnju"

"Ovako sam naučio svoju trogodišnju kćer voziti bicikl, naučila je za 10-15 minuta", napisali su.