Opće je poznato da je igra važan dio dječjeg odrastanja, osim što se djeca vole igrati, mnogobrojna istraživanja dokazala su i dobrobit igre za dječji razvoj i zdravlje. Nova studija dokazuje da igra nije samo korisna za djecu, naime ona može pozitivno utjecati i na zaposlene roditelje.

Istraživačka tvrtka Opinium, u ime LEGOLAND New York, pitala je 100 američkih izvršnih direktora o njihovim razmišljanjima o tome kako rade zaposlenici koji se igraju sa svojom djecom kod kuće, odnosno kako se ta činjenica odražava na njihov stil rada, a rezultati su bili izrazito pozitivni.

"Vidimo roditelje koji su u potpunosti uronjeni u igru i stvaraju uspomene sa svojom djecom kroz igru ​​svaki dan. Imali smo teoriju da roditelji mogu prenijeti ovu kreativnu, maštovitu, razigranu energiju i na svoje odrasle poslovne živote", rekla je Stephanie Johnson, direktorica odjela LEGOLAND New York Resorta, za Motherly. "U studiji smo vidjeli da se većina izvršnih direktora (68%) slaže da vrijeme za igru ​​s djecom može dovesti do veće kreativnosti na poslu."

Roditelji koji se igraju s djecom bolji su na poslu, otkriva istraživanje
Shutterstock 

Osim na kreativnost, 79% ispitanika vjeruje da igra pozitivno utječe na inovacije i kulturu na radnom mjestu, a nevjerojatnih 94% izvršnih direktora smatra da igra može pomoći u smanjenju tzv. burn outa ili sindroma izgaranja zaposlenika.

A što tvrtke mogu učiniti kako bi osigurale svojim zaposlenicima da imaju dovoljno vremena za privatan život?

Većina izvršnih direktora koji su sudjelovali u anketi (66%) rekli su da bi razmotrili ponudu pogodnosti koje potiču zaposlenike da se više igraju, uključujući slobodno vrijeme za igru.

Ovo istraživanje potvrđuje da je dobra ravnoteža između poslovnog i privatnog života te dovoljno vremena za obitelj, a time i igru s djecom, dobra je za sve, i zaposlenike i za posao, odnosno poslodavca.