Svaki roditelj složit će se da prije svega želi da mu dijete bude zdravo i sretno, a stručnjakinja za roditeljstvo Susan Jones smatra da mame i tate često griješe jer brkaju kvalitete sretne djece, koje im pomažu da postanu uspješne odrasle osobe, s neposlušnošću i buntovništvom.

6 metoda koje roditelji sretne djece koriste u odgoju

Ona je za portal yourtango.com izdvojila sedam osobina koje imaju sretna djeca, koja izrastaju u uspješne odrasle ljude.

1. Samoizražavanje

Dijete se osjeća slobodnim i sigurnim da bude ono što uistinu jest.

2. Vlastito mišljenje

Dijete ima dovoljno samopouzdanja da može razmišlajti svojom glavom i izraziti svoje mišljenje.

7 osobina koje imaju sretna djeca pomažu im da odrastu u uspješne ljude
Shutterstock 

3. Radoznalost

Znatiželja je prirodna kod djece i pomaže im da istraže ono zbog čega se osjećaju dobro, što za njih ima smisla. Istražujući ga, s vremenom izgrađuju i svoju intuiciju.

4. Neustrašivost

Sretna djeca voljna su isprobavati nove stvari i testirati granice. Roditelji možda neće baš uživati ​​u tome, ali ovo zapravo pomaže mališanima da nauče svoje granice dok stječu nova iskustva.

dijete i tata igra.jpeg
Shutterstock 

5. Upornost

Djeca ispituju granice kako bi našla odgovor i ne odustaju kada naiđu na prepreke. Znaju što žele i spremni su učiniti sve da to i dobiju.

6. Kreativnost

Kreativci i sanjari s bujnom maštom mogu učiniti mnoge velike stvari.

7. Hrabrost da krše pravila

Ovi mališani odbijaju učiniti nešto jer "moraju" i često uspiju smisliti nove, sjajne načine da nešto učine. Razmišljaju svojom glavom i vole mijenjati stanje stvari.