Kažu da majke i sinovi imaju posebnu vezu. Iskoristite to kako biste dijete usmjerili na pravi put i odgojili ga u osobu kojom ćete se ponositi. Kako to napraviti? Vicki Little, književnica i majka dvoje djece u svom blogu je otkrila važne lekcije koje mu možete prenijeti već sada.


1. Prema ženama se odnosi s poštovanjem
Stvaranje ove navike pomoći će vašem predivnom dječaku da izraste u pravog džentlmena koji će, nadamo se, zadržati tu naviku čak i kada medeni mjesec završi.


2. Počisti za sobom
Počnite rano i učinite uslugu svojoj budućoj snahi. Neka vašem sinu postane navika da pokupi stvari za sobom.

3. Ne dopusti djevojci da stane između tebe i tvog najboljeg prijatelja
Djevojke će dolaziti i odlaziti, ali prijatelj će uvijek biti tu za tebe. Pokažite svom sinu da su posebni prijatelji kao obitelj. Tako ih treba i tretirati.

4. Ako te netko pokuša promijeniti, ne zaslužuje tvoje vrijeme
Bilo da se radi o djevojci, prijatelju, cimeru ili bilo kome drugome - ako se nekome ne sviđaš takav kakav jesi, nikada mu se nećeš svidjeti. A ako se pokušaš promijeniti, nećeš biti sretan jer nisi vjeran sebi.


5. U redu je ponekad pokazati slabost
Ako rano nauče da je u redu slomiti se s vremena na vrijeme, to će im pomoći da kasnije izbjegnu zatvaranje u sebe.

shutterstock_2240442477.jpg
Shutterstock Jedna od stvari koju trebate naučiti sina je da se prema ženama uvijek odnosi s poštovanjem

6. NE znači NE
Bez obzira tko je, ako netko kaže "ne", to znači ne. Ne, oni ne žele ići dalje, ne, ne žele se usuditi, ne, ne žele pivo, ne, nisu OK. Ako netko kaže "ne", taj odgovor treba poštovati i ne forsirati.

7. Odustati od nečeg lošeg ne znači biti kukavica
To znači biti muškarac. Najlakše je povesti se za ostalima, a bit će u iskušenju puno puta. Ako tvoji prijatelji to ne mogu razumjeti, oni prije svega nisu pravi prijatelji.

8. Ne pričaj o tome koga si ljubio
Hvalisanje je nedolično!

9. Ako pogriješiš, priznaj
Ovo je jedna od najvećih lekcija koju bi svi trebali naučiti. Ako pogriješite, priznajte to i ispričajte se. Ne prebacujte krivnju na drugoga, ne pokušavajte to sakriti, samo priznajte. Naučite iz pogreške i krenite dalje.

10. Obitelj je na prvom mjestu — uvijek
Ovo trebamo pokazati vlastitim primjerom. Kad ostarimo poželjet ćemo više vremena provesti s našim voljenima koji su s nama cijeli život.

11. U redu je doći k nama po savjet ili samo zato da nas vidiš
Mi smo ti na raspolaganju i u dobrom i u lošem. Majke, budite iskrene, ali ne oštre, u svojim odgovorima i savjetima. Naši sinovi će doći k nama samo ako znaju da su sigurni u našim rukama.

shutterstock_1660204195.jpg
Shutterstock Majke će uvijek biti tu za sinove, čak i kada odrastu