Koliko vam se puta dogodilo da umorni dođete s posla, a dijete vas je jedva dočekalo i spremno je za igru? Ako ih odbijete, vjerojatno ćete se osjećati loše, no nekad jednostavno nemate ideja ni volje za igru. U takvim je situacijama dobro posegnuti za nekoliko mudrih igara u kojima će djeca sigurno uživati, a vas neće sasvim iscrpiti.

Frizerski salon

Sjetite se svog djetinjstva i svih frizura koje ste napravili mamama, tatama, bakama ili lutkama. Pripremite djetetu gumice, češljeve, marame i ukosnice i dozvolite mu da se igra s vašom kosom. Neka vas češlja, isprobava različite frizure i zabavlja se dok vi sjedite na kauču.

Studio za masažu

Osim u frizerskom salonu, vaše se dijete može igrati i u studio za masažu. Neka sjedne ispred vas pa mu poklonite jednu nježnu masažu leđa, možete upotrijebiti i blago ulje za tijelo, a nakon toga neka dijete izmasira vas. Umjesto leđa, možete si masirati i ruke ili stopala. Bit će to igra u kojoj ćete oboje uživati.

Crtanje po leđima

Lezite na pod i odmarajte, a dijete neka vam crta prstima po leđima. Pokušavajte pogoditi što je nacrtalo ili mu dajte prijedloge što da crta. Ova će igra biti ugodna, a u njoj možete vježbati poznavanje različitih pojmova pa i slova.

djevojčica šešlja mamu.jpg
Shutterstock 

Ambulanta

Okupite djetetove igračke, izvadite gaze i flastere ili medicinski pribor za igru i otvorite malu ambulantu u dnevnom boravku. Dijete vas može zamatati u gazu, lijepiti vam flastere, pregledavati uši i grlo, smjestiti vas na krevet, mjeriti vam temperaturu, a sve to može raditi i svojim igračkama igračkama.

Restoran

Izvadite lonce i plastične zdjele, žlice i kuhače i potaknite dijete da se igra restorana. Sjednite na kauč i naručujte jela za sebe i igračke, a dijete neka vam priprema. Odvojite dio suhe tjestenine, stare ambalaže ili napravite slano tijesto od kojega dijete može izrađivati hranu.