Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: STEM slikovnice na dar vašem predškolcu

U suradnji s izdavaćkom kućom Element povodom Međunarodnog dana obrazovanja darujemo 2 čitatelja kompletom od 3 STEM početnice

 shutterstock_221592391.jpg Izvor: Shutterstock

Jeste li znali da više od 262 milijuna djece i mladih u svijetu još uvijek ne pohađa školu, a čak 617 milijuna djece i adolescenata ne zna čitati niti pozna osnove matematike? Ujedinjeni narodi upozoravaju na alarmantne podatke da trenutno više od 4 milijuna djece i mladih izbjeglica ne ide u školu.

Na današnji dan, koji se upravo na poticaj opće Skupštine UN-a obilježava kao Međunarodni dan obrazovanja, cilj je svih nas usmjeriti pozornost vlada i naroda na dostupnost obrazovanja koje treba svima biti omogućeno. Jer, temeljna je uloga obrazovanja u stjecanju vještina, vrijednosti i znanja. One nisu samo izlazak iz siromaštva, nego pokreću gospodarski rast i društvenu povezanost i temelj su izgradnje pravednijeg i boljeg društva.

Misija obrazovanja u temelju je i hrvatske izdavačke kuće Element iza koje je već tri desetljeća rada, tijekom kojih su objavili više od 850 izdanja i njima obuhvatili sve stupnjeve obrazovanja – od predškolskog i osnovnoškolskog, preko gimnazije i ostalih srednjih škola do viših škola i fakulteta.

Posebnu pažnju uvijek usmjeravaju edukaciji djece pa ih se od malih nogu potiče da zavole učenje. Njihova edicija STEM početnica na zanimljiv način potiče djecu da istražuju svijet oko sebe te kroz igru i učenje stječu iskustva koja im ostaju za cijeli život.

Prednosti STEM edukacije u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju su brojne, počevši od onih primarnih razvojnih (kognitivnih, matematičko-logičkih, grafomotoričkih, vještina rješavanja problemskih zadataka, razvoj viših kognitivnih sfera…) pa do onih koje će se tek odraziti u daljnjoj budućnosti.

'Kako nastaje oblak?', 'Zašto biljke ne jedu?' te 'Kako sjemenka klija?' tri su knjige koje kroz kratke priče uvode najmlađe čitatelje u znanstveno opažanje svijeta oko sebe. Mali izumitelj Fran na zabavan način tumači prijateljima jednostavne prirodne procese poput klijanja i rasta biljaka, kruženja vode u prirodi i fotosinteze…

 Kako-nastaje-oblak (2).jpg Izvor: Element

 Kako-sjemenka-klija (2).jpg Izvor: Element

 Zasto-biljke-ne-jedu (1).jpg Izvor: Element

U suradnji s izdavačkom kućom Element darujemo 2 čitatelja kompletom od 3 STEM početnice! A darivanje je OVDJE! Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Najnovije

Najpopularnije