Sladoled od jagoda i mascarponea

Sastojci:

  • 200 g jagoda
  • 3 žlice sirupa od jagode
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mascarpone sira
  • 50 g slatkog vrhnja

Priprema:

Jagode operite, ocijedite i očistite. Stavite ih sa sirupom od jagoda i vanilin šećerom u posudu pa sve izmiksajte. Dio smjese odvojite, a većem dijelu dodajte mascarpone i vrhnje pa sve promiješajte. Obje mješavine po želji raspodijelite u posudice za sladoled na štapiću i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata.

Prijedlog više: Ako želite možete dio jagoda ostaviti sa strane, narezati ih na komadiće, ubaciti u smjese i zamrznuti u sladoled. Tako ćete imati komade pravih jagoda u sladoledu što je baš zabavno.

hit-domaci-sladoled-s-jagodama-mascarponeom
, Image: 345358967, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia