Sladoled od jagoda i mascarponea
Sastojci:
- 200 g jagoda
- 3 žlice sirupa od jagode
- 1 vanilin šećer
- 100 g mascarpone sira
- 50 g slatkog vrhnja
Priprema:
Jagode operite, ocijedite i očistite. Stavite ih sa sirupom od jagoda i vanilin šećerom u posudu pa sve izmiksajte. Dio smjese odvojite, a većem dijelu dodajte mascarpone i vrhnje pa sve promiješajte. Obje mješavine po želji raspodijelite u posudice za sladoled na štapiću i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata.
Prijedlog više: Ako želite možete dio jagoda ostaviti sa strane, narezati ih na komadiće, ubaciti u smjese i zamrznuti u sladoled. Tako ćete imati komade pravih jagoda u sladoledu što je baš zabavno.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
10 citata Anne Frank koje svaka djevojčica treba pročitati
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima