Mama Lorna Klefsass, iz Minnesote, nakon što je svjedočila kako se njezina starija kći borila s pravom ovisnošću o društvenim mrežama, odlučila je svome mlađem sinu ponuditi izazov još dok je imao 12 godina. Ponudila mu je 1800 dolara ako do svoje 18. godine ne otvori profil ni na jednoj društvenoj mreži.

‘Sa 12 godina baš I nisam bio svjestan vrijednosti novca pa mi se tada 1800 dolara učinilo kao puno novca. Odmah sam pristao, zašto ne’, izjavio je njezin sin Sivert Klefsass, koji je u veljači napunio 18 godina i, naravno, izdržao izazov.

Mama Lorna tvdri kako joj je to dosad najbolje uložen novac, a cijela je obitelj proslavila Sivertov 18. rođendan, poklonivši mu, osim 1800 dolara, i novi mobitel.

Sivert je napokon mogao otvoriti profile na društvenim mrežama, kako bi uhvatio korak sa svojim vršnjacima. 'Osjećao sam se kao 80-godišnjak, koji baš ništa ne zna o društvenim mrežama', izjavio je za jedan američki portal. No, prema njegovim riječima, ipak su ga prijatelji u školi obavještavali što se događa viralno iako sam nije bio prisutan.

Za Today.com izjavio je kako bi sve ponovio, a da vrijeme koje su njegovi vršnjaci trošili na društvenim mrežama, on je provodio ispunjavajući školske obaveze i baveći se sportom.