Kreirati Feng Shui sobu za bebu je puno više od dekoriranja zidova za njezin dolazak. Beba se najmanje u prvih nekoliko mjeseci života nalazi u spavaćoj sobi roditelja. To nije samo iz praktičnih razloga, već je novorođenčetu potrebno puno pažnje, ljubavi i njege. Emocionalni i tjelesni dodiri oba roditelja, kao što su, na primjer – glas majke i njezina pjesma, kao i očevo tepanje, su vrlo važni za bebin razvoj.

* Je li roditeljska soba u mirnijem dijelu stana (u pozadini stana)?

* Ima li dovoljno mjesta između kreveta i krevetića?

* Stoji li krevetić ispod prozora?

* Nalazi li se krevetić ispod kosine?

* Ima li soba dovoljno sunčeve svjetlosti?

Ovo su neka od ključnih pitanja vezana za uređenje sobe u koju će stići novorođenče. Pravilnim uređenjem sobe, u kojoj će beba biti, omogućavate dobar razvoj, napredak i zdravlje svojoj bebi.

Okolina posjeduje energetsku snagu koja nije za potcenjivanje. Prostor, predmeti, boje, protok energije u sobi, a naročito pozicija krevetića – utječu na razvoj bebe. Hoće li beba spavati na poziciji gdje se nalazi negativno štetno zračenje, ili pored zida s kuhinjom ili kupatilom?!

Feng Shui pruža razne mogućnosti za pravilnu poziciju postavke krevetića za bebu, kao i za pravilno korištenje energije prostora kako bi se beba osjećala dobro i imala najbolje uvjete za zdrav napredak i razvoj.

Praktično, beba se treba nalaziti u blizini majčine aure barem do šestog mjeseca (majka štiti i energetski čuva bebu).

uredite-feng-shui-sobu-za-bebu
, Image: 303241654, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Krevetić se ne smije pozicionirati tako da jednom bočnom stranom bude uz zid s kuhinjom ili kupaonicom. Beba će u tom slučaju ,bježati’ od tog zida, imati nemiran san i češće će plakati. Njezino biopolje (aura) vrlo je osjetljiva na energiju iz okoline. Ako je ovo slučaj u vašoj sobi, i nemate mogućnost značajnijeg pomicanja krevetića, isti pomaknite bar 5 cm i postavite na taj zid podlogu od bambusa ili trske, kako bi, ista, koliko toliko ublažila negativnost (samo u visini rešetki na krevetiću).

Idealna pozicija krevetića jest užom stranom uzglavlja do zida, tako da beba ima dobro uzglavlje, a obje bočne strane trebaju biti slobodne (da se ne nalaze uza zid). Ovim položajem krevetića beba ima povoljan energetski tok oko prostora gdje spava, što izuzetno odgovara bebinoj auri i omogućava zdrav razvoj.

Nikako nije dobro da se krevetić nalazi nabijen između ormara i jednog zida. U praksi je pronađeno mnogo takvih slučajeva, ali je beba, do trenutka danog otkrića, već imala kronične zdravstvene probleme.

Ogledala nikako nisu poželjna u spavaćoj sobi. Ista jako loše mogu utjecati na spavače, a naročito na senzitivne aure beba. Ako ih je nemoguće izbaciti (zalijepljena su za ormar) – obavezno je prekrivanje istih tijekom noći (neželjeni gosti se ogledaju u njima tijekom noći).

uredite-feng-shui-sobu-za-bebu
Happy young mother and adorable baby boy playing on a blue floor mat in a white sunny nursery with rocking chair and bassinet. Bedroom interior with infant crib. Mom and child on playmat at kids bed., Image: 298737513, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Također je poželjno da uvijek, u kutu sobe (suprotno od krevetića), bude upaljena lampa koja osvjetljava sobu tijekom noći. Idealna lampa za tu upotrebu je od soli s Himalaja. Nakon zagrijavanja, kristali soli ispuštaju energiju minerala i čine prostoriju harmoničnom, a beba mirno spava.

Poželjna je podloga od trstike (slično onima za plažu) na pod ispod krevetića, jer roditelji ne znaju spava li beba na nekom dijelu geopatogenog zračenja. Od pamtivijeka se koristila sušena slama za razbijanje zračenja, a u današnje vrijeme je to podna podloga od trske.

Električnu utičnicu koja se nalazi tik do krevetića, ili na razmaku do 70 cm od krevetića, nikako ne koristiti. Elektrozračenje je vrlo razorno za zdravlje bebe i njezin napredak.

I nikada ne postavljati krevetac tako da bebine noge budu u pravcu ulaznih vrata u sobu.

Poklonite svom novorođenčetu najljepšu energiju Feng Shui uređenja dijela prostora namijenjenog za novopristiglu bebu.

Soba treba imati umjerene boje:
  • ako je previše šarena (yang) – djetetu će nedostajati sigurnost
  • ako je previše tamno ili jednolično (yin) – dijete će biti usporeno

Svaki dan otvorite prozore ili terasu da uđe svjež zrak i, po mogućnosti, energija Sunca. Priroda u domu je najljekovitija vrsta energije.

Kada prohoda, djetetova soba treba biti dovoljno komotna da dijete može igrati se, trčati, te da bude kreativno i da se osjeća nesputano.

Tekst: Sandra Drinčić, Fengshuitajne.com

Foto: Profimedia