Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 savjeta: Ovako će vaša beba naučiti spavati!

Uz našu pomoć te nekoliko savjeta uspjet ćete san vaše bebe dovesti u red. Kad sve pripreme obavite kako treba, vrijeme je za nježne uspavanke koje smo pripremili za vaše bebe...

 bebin san
  • Spavanje nije kazna, nego nešto lijepo

Dijete ne bi smjelo spavanje doživjeti kao kaznu ili kao razlog za izolaciju. Od prvog dana života prenosite djetetu poruku da je spavanje nešto lijepo i pobrinite se da dijetetu san bude povezan s ugodom i lijepom atmosferom.

  • Noć je mirna

Predvečer se pobrinite da atmosfera u kući bude mirnija, prigušite svijetla, nemojte pričati glasno i bučiti kako bi beba naučila razliku između noći i dana.

  • Samostalno uspavljivanje

Oko šestog tjedna možete pokušati položiti pospano, ali budno dijete u krevetić kako bi naučilo zaspati samostalno.

  • Izbjegnite asocijaciju prsa i uspavljivanja

Ako beba uvijek zaspe na način da je na vašim prsima ili da ima bočicu u ustima, povezat će to s ritualom uspavljivanja. Zato to pokušajte izbjeći i nahranite ga prije no što prođe granicu pospanosti kad je jasno da će ubrzo zaspati.

  • Prepoznajte noćne potrebe za hranom

Dok je baba sasvim malena, svakako je normalo da se noću budi i traži prsa. No, kako raste i kako će se uvoditi dohrana neće svako buđenje biti znak da je gladno. Promotrite dobro svoju bebu i pokušajte razlikovati mrmljanje u snu i pravu glad. Također se pobrinite da dijete navečer dovoljno pojede i sito odlazi na spavanje.

  • Uvijek u isto vrijeme

Raspored i ponavljanje rituala pomoći će djetetu da shvati da je noć za spavanje. Poduprite tu potrebu djeteta za ponavljanjem i od prvog dana se trudite u isto vrijeme stavljati dijete na spavanje, a prije toga provodite iste umirujuće rituale.

  • Ne pretjerujte sa spavanjem

Spriječite predugo dnevno spavanje. Pripazite da vaše šestomjesečno dijete bude budno najmanje 4 sata prije odlaska na spavanje. U suprotnom postoji mogućnost da neće biti dovoljno pospano za san.

  • Opuštena majka

Ako ste vi opušteni, to će se prenijeti i na vašu bebu. Iskoristite primjerice trenutke dojenja za odmor i uvijek prihvatite pomoć.

  • Lijepe uspavanke za slatke snove

Lijepe uspavanke svakako će pomoći bebi da lakše usne. Evo našeg prijedloga:

VIDEO:

9 savjeta: Ovako će vaša beba naučiti spavati!
Izvor: Youtube

Foto: Profimedia

Video: Youtube.com

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije