Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo desetomjesečne bebe Djedu Božićnjaku

Vrijeme je pisanja pisama Djedu Mrazu, Djedu Božićnjaku ili bar mami i tati vezano uz darove povodom nadolazećih blagdana. Evo kakve želje ima jedna desetomjesečna beba, a vjerujemo da ćete prepoznati važnost tih želja i podudarnost ...

Dragi Djedica!

Imam deset mjeseci i pišem ti zato što je moja mama poslala “Božićnu listu” obitelji i prijateljima, ali na toj listi nema ništa što je meni zanimljivo. Piramida od plastičnih čaša stvarno nije nešto što me ozbiljno može zabaviti. Nek' se sama igra s njima! I znam da se već podsmijehuješ jer računaš da ću poželjeti različite papire za zamatanje i kutije kao i ostale bebe mog uzrasta. Dobro, dobro, u pravu si. Naravno da to također želim. Ali ja imam cijelu listu dodatnih stvari koje ovim putem želim naručiti i koje stvarno jako, jako želim!

Ispod slijedi popis! Želim ti divne blagdane. Hvala!

1. Ovu žicu od laptopa Želim ovu žicu više od svega. Molim te! Također želim i produžni kabel za struju s narančastom tipkom za uključivanja i isključivanje i s bijelom etiketom na drugoj žici (onoj koja nije povezana s laptopom). Zadovoljit ću se i s hrpom električnih žica općenito, ali najviše si želim ove određene koje sam otkrio iza maminog radnog stola, odmah pored klima uređana (čije žice isto želim).

2. Ovu zidnu instalaciju za igranje

Nemam pojma zašto mi mama ne dopušta da se ovime igram, budući da je očito da se radi o dječjoj igrački. Želim jednu na svom krevetiću.

3. Ključeve od kuće

Želim set kućnih ključeva. Naravno, za žvakanje. Jedino metalni ključevi dolaze u ozbir. Molim te, nemoj mi kupiti plastične. Nisam idiot. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi.

4. Svačije naočale

Vučem ovo s lica svih ljudi koje sretnem, ma koliko se to njima ne sviđalo. Želim jedan par svojih. I one će biti za pojesti.

5. Sadržaj Ove Stvari

Želim da se sve što je u ovoj stvari izbaci na pod - osobito stvari poput iskorištenih vlažnih vatenih blazinica i ostataka zubnog konca. Ako želiš cijeli taj sadržaj izravno prebaciti u moje čizmice za darove, to će biti skroz u redu.

6. Šaku pseće dlake

Ovo je odlična stvar. Pokušavam često iščupati te dlake s našeg psa, ali se prebrzo kreće pa mi otežava da sakupim za kolekciju. Omiljena mi je zabava gurati tu dlaku u usta i potom odmah shvatiti da to zapravo nije bilo pametno i da tu dlaku uopće ne želim u ustima.

7. Rupu na parketu

Ovo mi je jedna od životnih dilema. Provedem sate gledajući u ovu rupu i hvatajući je prstima. Znam da ne mogu “imati” rupu jer rupa nije stvar koju možeš imati. To je praznina, odsutnost nečega. Ipak je na listi stvari koje želim toliko jako kao što je Gandhi želio mir u svijetu. Kao što pas želi lizati moje lice. Kao što moja mama želi da joj prestanem skidati naočale s glave.

8. Ovu stvar koje ima po cijelom stanu

Nemam pojma što je to. Sve što znam je da to želim u svojim rukama takvo mekano i osjetljivo zbog čega mama uvijek viče: “PRESTANI TO DIRATI, KOLIKO ČESTO MORAM USISAVATI VRAŽJI POD?!”

9. Pseću hranu

Svaki put kad se ovome približim, netko me odvuče dalje od toga. Ako ne žele da to jedem, zašto je na podu?

10. Jedan od ovih

Isto ne znam što je to, ali je sigurno vrlo zabavno s obzirom na to da moja mama neprestano gleda u to.

Napisala: Raquel D'Apice, stand-up komičarka i autorica “The Ugly Volvo” humoristični/roditeljski blog

Izvor: http://www.huffingtonpost.com

Najnovije