Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako spavaju naše bebe?

Pitate se kad će vaša beba prespavati čitavu noć jer vam je teško pratiti njezin ritam? Znanje o tome kako bebe uče spavati možda vam ipak olakša da izdržite napore

 san beba

1. do 2. mjesec

Kod beba nema razlike između dana i noći. Beba sveukupno kroz 24 sata treba oko 16 sati sna, a budući da ne raspoznaje noć i dan tih 16 sati raspoređuje bez respektiranja našeg ritma. Ono što nas iscrpljuje jest činjenica da u prvih dva mjeseca san bebe tijekom naše noći, kada mi spavamo, zauzima manje od naših osam sati.

3. do 6. mjesec

Između trećeg i šestog mjeseca bebi je potrebno oko 13 sati sna. No, u ovoj fazi beba uči raspoznavati noć i dan i prilagođuje se polako roditeljskom ritmu. Tijekom dana stoga spava svega 3 do 4 sata, a noću 9 do 10 sati.

Od 6. mjeseca

Tek od ovog mjeseca možete očekivati da dijete prespava 10 sati tijekom noći što će se najčešće zadržati do sedme godine. Do druge godine djetetu će biti dovoljni dnevni san prije podne i jedan poslijepodne. U prosjeku je djetetu tada potrebno po dva sata sna tijekom svakog spavanja. Većina djece se između druge i četvrte godine odviknu dnevnog sna.

Nakon 7. godine

U vrijeme polaska u školu potrebe za noćnim snom se polako smanjuju. Tinejdžerima je potrebno oko 9 sati sna, a odraslima je dovoljno od 7 do 8 sati.

Foto: Profimedia

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije