Fotografije novorođenčadi preslatka su i vječna uspomena na prve tjedne i mjesece s malom bebom. Profesionalni fotografi smišljaju kreativne scene i pozadine za ove fotografije, a bebe na njima često i spavaju. 

Kroz sate namještanja i fotografiranja fotografi kao i roditelji trebaju biti strpljivi, a bebe ih često iznenade smješkom ili nježnim i slatkim izrazom lica koji se jednostavno mora zabilježiti na kameri. Ponekad beba ima i ljutit ili namrgođen izraz lica, ali jedna beba postala je viralna jer baš na svakoj fotografiji izgleda poput namrgođenog sredovječnog muškarca.

"Fotografiram novorođenčad cijelo desetljeće i fotografirala sam stotine beba koje su mi dale mnoštvo sjajnih izraza lica. Ali nijedan, mislim NIJEDAN u usporedbi s pogledima koje je ovaj slatki mališan dobacivao prema meni", napisala je fotografkinja Lauren Carson i vlasnica tvrtke Drawing in Light Photography iz Cincinnatija u Ohiju.

Na Instagramu je podijelila savršeno nesavršene slike bebe koja ju je počastila nekim od najmrzovoljnijih izraza lica koje je vidjela kod tako male bebe, a internet je potpuno opsjednut s njima.

Beba stara tjedan dana ozbiljno je gleda na fotografijama, a na jednoj se čak namršti i podigne obrvu.

Korisnici su se u komentarima šalili na račun svih potencijalnih razloga zbog kojih beba izgleda tako mrzovoljno.

"Kad bi ponedjeljak bio beba"

"Rođen je s hipotekom i 4 djece", izjavio je jedan.

Netko drugi je napisao, "Već je sit", a druga osoba je komentirala, "Upravo je odslužio 9 mjeseci i nije se došao igrati."

Još jedan korisnik Facebooka zapitao se: "Zašto je taj sredovječni čovjek tako malen?"

Netko drugi se našalio: "Mora da mu je netko pokazao bolnički račun."

Šale su se samo nizale. Na jednoj fotografiji novorođenčeta koje pravi grimase, korisnik Facebooka komentirao je: "Izgleda apsolutno zgroženo svojom trenutnom situacijom."

Drugi komentator je napisao: "Kad bi ponedjeljak bio beba".

Fotografkinja se javila u komentarima i napisala:

"Oduševljena sam što su ove slike privukle toliko pozornosti! Hvala svima za sva vaša dijeljenja i svu ljubav." Objasnila je da je dječak bio star 7 dana kada je snimila fotografije, ali se osvrnula i na moguće kritike je li bebi neugodno kad je imao takve izraze lica.

"Ne, nije mu neugodno", objasnila je. "Tkanina u koju je umotan super je rastezljiva i mogao je iz nje izaći da je stvarno htio. Ili bih ga ja odmotala da je počeo biti nervozan."

Također je primijetila da je nedugo nakon što je snimila te fotografije, beba zaspala i da je mogla snimiti "neke tradicionalnije pozirane slike novorođenčeta".

Ipak, imamo osjećaj da će i vama mrzovoljne snimke biti najdraže!