Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZBJEGNITE GREŠKU KOD SPUŠTANJA USNULE BEBE U KREVETIĆ: Mama otkrila zašto se dijete probudi čim dotakne madrac

Autor Sanja Matasić

Ublažite iznenadnu promjenu koja probudi bebina osjetila.

 kako bebu staviti u krevetić Izvor: Instagram Screenshot

Napokon ste uspavali bebu, ali čin ste je spustili u njezin krevetić i odvojili od sebe, ona se istog trenutka probudila - zvuči poznato? I ovo se ne događa samo vama, i ostali se roditelji bore s istim problemom nesvjesni jedne velike pogreške koju čine.

No medicinska sestra i mama Courtney Garland Hawkins doskočila je ovome problemu. Zapravo, otkrila je što roditelji rade pogrešno kod uspavljivanja svoje bebice.

‘Kada iznenada stavite bebu u ležeći položaj, na ravnu podlogu, a nakon što ste je prethodno držali u toplom i sigurnom naručju, njezina se osjetila ponovno aktiviraju. Zbog iznenadnog odvajanja, bebe imaju osećaj naglog propadanja dok ih spuštate, zbog čega će se trgnuti. Polažući ih na bok i nastavljajući ih ‘držati’ tijekom spuštanja u krevetić, one se postupno prilagođavaju svome novom okruženju, bez buđenja’, objašnjava Cortney.

Evo i tehnike kojom ćete bebu spustiti u krevetić da se ne probudi.

• obratite pozornost na to kako spuštate bebu - važno je da je ne spustite horizontalno, već tako da joj prvo noge dodirnu madrac
• nemojte bebu spuštati u ležećem leđnom položaju na krevetić, već u bočnom
• kad spustite bebu, nemojte je odmah ‘napustiti - još je malo pridržavajte, ljuljuškajte, tapkajte po guzi kako bi čvrsto utonula u san u položaju u kojem se je spustili.
• tek kad budete sigurni da je čvrsto u snu, prebacite je u leđni ležeći položaj i ostavite u krevetiću.

Možda će vas zanimati

Najnovije