Prije rođenja bebe su bezbrižno živjele u drukčijem, tekućem svijetu. U amniotičkoj tekućini bile su okupane dodirom, toplinom, zvukovima, ljuljuškanjem i hranom 24 sata dnevno. Rađanjem su pak došli u svijet ispunjen zrakom, u tišinu dječje sobice, u hladan krevetić, s rijetkim dodirom i povremenim hranjenjem.

A to još nije jedina drastična promjena! Prije vodenog svijeta bile su u još jednom svijetu - energetskom. Svijet je to koji postoji na vibracijskim razinama većim od naše fizičke stvarnosti, svijet iz kojeg svi mi dolazimo i u kojeg se vraćamo kada odlazimo na spavanje i sanjamo.

Već u trećem tromjesečju trudnoće bebe u maternici manifestiraju brzo kretanje očiju, pa se pretpostavlja da i one sanjaju. Prva tri mjeseca nakon rođenja spavaju pola dana, od čega polovicu u dubokom snu. Kasnije se spavanje smanjuje, kao i naša svjesna veze između energetskog i fizičkog svijeta. U njemu nema ograničenja ovog fizičkog svijeta, primjerice tijela nisu kruta već su čista energija. To je ono što nas čini nama, a ne samo fizičko tijelo (odjeća ne čini čovjeka, zar ne?). Zamislite onda šok kada iz takvog nesputanog svijeta gdje nema disanja, dođemo u sputavajuće svjetove u kojima moramo disati prvo vodu, a zatim zrak?

Dječju povezanost s energetskim svijetom često vidimo, ali još češće zanemarujemo. Povezanost djeteta s majkom rijetka je karakteristika koju nosimo iz energetskog svijeta. Teško je očekivati od društva da pomaže roditeljima u stvarima koje nije jednostavno izmjeriti i staviti u tablice.

Iako se proučavanjem energetskog svijeta već desetljećima bave neke državne institucije (američko Ministarstvo obrane) i neprofitne organizacije (The Monroe Institute), pa čak i udruge u Hrvatskoj (radionica Holističko majčinstvo najsvježiji je primjer), ne možemo očekivati da se njegovanjem energetsko-fizičke dualnosti male djece bavi društvo umjesto nas.

Možemo citirati Einsteina koji je konstatirao da materija ne postoji, nego je to samo energija čija vibracija je toliko niska da ju naša osjetila mogu percipirati. Ili navoditi definicije holizma, vitalizama i mehanicizma, svesti ljudsko postojanje na definicije. No citati, definicije i tablice nam ne pomažu da uspostavimo harmoniju roditeljstva. Moramo intuitivno slušati sebe i ne sramiti se tražiti pomoć kad nam se ukaže, a ukazuje se stalno. Samo ju ne primjećujemo, kao nekad ni vlastitu djecu, od koje u tom pogledu možemo najviše naučiti.

djecja-povezanost-s-energetskim-svijetom-i-radionica-s-holistickim-pristupom
Mother touching her newborns body at home, Image: 267502117, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Radionica ‘Holističko majčinstvo: Anđeli čuvari • Homeopatija • Briga o bebi’

Opuštenu trudnoću i bezbrižno majčinstvo postignite cjelovitim holističkim pristupom. Objedinite tijelo, duh i um na trodnevnoj radionici “Holističko majčinstvo” uz stručno vodstvo The Happiest Baby edukatorice, bioenergetičara, homeopatice… i anđela čuvara!

Trudnica ste, tek ste rodili ili već imate svojeg anđela? Očekivali ste harmoniju u svojem životu, no osjećate da je ona izostala? Onda je “Holističko majčinstvo” dio slagalice koji vam nedostaje. Ova će vas radionica pripremiti na stvari na koje vas nitko ne priprema, a izvor su nedoumica, zabluda i kontradiktornih savjeta…

 • osigurajte si bezbolniji i lakši porod uz meditacije
 • brzo se riješite mučnine, zatvora i hemeroida
 • riješite se povišenog krvnog tlaka koji ugrožava i bebin život
 • prirodnim homeopatskim pripravcima ubrzajte postporođajni oporavak
 • naučite kako odabrati i mijenjati pelene
 • riješite nedoumice oko doziranja i položaja dojenja
 • naučite masažu za otpuštanje mlijeka
 • smirite plač bebe izazvan kolikama ili nicanjem zubića
 • budite majstorice u brzom uspavljivanju bebe
 • izbjegnite postporođajnu depresiju
 • spoznajte svoje energetsko tijelo
 • prepoznajte dječju prekogniciju i intuiciju
 • uklonite nerazumijevanje i osjećaj usamljenosti iz vašeg života
 • riješite se majčinskih nedoumica uz pomoć anđela čuvara

Nije samo bitno da ste zgodne i da zračite - da bi ostvarili harmoniju holističkog majčinstva, morate uspostaviti simbiozu fizičkog i energetskog svijeta. Radionicu su osmislili udruga Najsretnija beba Hrvatska i Centar za homeopatiju i energoterapiju Biohom.

Vrijeme održavanja: 3-5. prosinca, od 10-13 h

Adresa: Centar za homeopatiju i energoterapiju Biohom, Garićgradska 9, Zagreb.

Broj polaznica: 4 (osigurajte svoje mjesto na vrijeme!)

Dodatne informacije: www.najsretnijabeba.webs.com/holisticko-majcinstvo; najsretnijabeba@gmail.com

Tekst: Iva Brčić, certificirana edukatorica, udruga Najsretnija beba Hrvatska

Foto: Profimedia