Courtney nikad nije skrivala da se borbi s neplodnošću. Još tamo 2003. govorila je kako ne može zadržati trudnoću zbog rijetke bolesti krvi pa se nadala da će joj IVF postupci pomoći. Čitavo to vrijeme snimala je humorističnu seriju 'Prijatelji' i bilo joj je iznimno teško glumiti veselu Monicu dok je prolazila intenzivne emocionalne borbe sama sa sobom, piše Sheknows.com.

„To je bilo zaista teško“, rekla je za NBC. „Sjećam se kako sam jednom baš bila u teškom emotivnom razdoblju jer sam imala spontani, a Rachel je taman rađala u seriji. U isto vrijeme. O Bože, bilo je grozno glumiti veselje i zabavu.“

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Courtney je nakon niza spontanih pobačaja i godina borbe, konačno 2004. pomoću IVF-a i rodila curicu Coco, dva dana prije svog 40. rođendana. Usprkos emocionalnoj i psihičkoj boli koju je iskusila to razdoblje života, danas je „iznimno zahvalna“ i „blagoslovljena što ima Coco.“ Sada se nada da može pomoći i možda inspirirati druge koji imaju poteškoće zatrudnjeti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Ako mogu dati malo svjetla i mudrosti, ili nade, naravno da bih podijelila sve što mogu. Mislim da je to važno“, rekla je za Entertainment Tonight. „U ovom serijalu pratimo 10 različitih parova koji nas vode kroz svoje trudnoće, u kojima se moraju boriti sa svim i svačim pa i rakom i alkoholizmom. Ma, nema šta nema. Možeš li zadržati dijete, trebaš li zadržati dijete, želiš li zatrudnjeti... Nema epizode u kojoj ne plačem".

Njezine serije pogledajte na:

https://www.facebook.com/pg/9monthswithcourteneycox/episodes/

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia