Iako je poznato da majčino mlijeko zaista može mijenjati boju te da 'kolostrum', odnosno prvo mlijeko nastalo u dojkama tijekom trudnoće može biti i žuto i narančasto, zna se da je zrelo mlijeko više bijelo i nalik onom kravljem kojeg najčešće pijemo.

Ako je majčino mlijeko zeleno, to može značiti da je došlo do infekcije, a upravo je i to zabrinulo jednu mamu nakon što se zarazila korona virusom.

Ashmiry je na Instagramu objavila fotografiju dviju vrećica izdojenog mlijeka pa se tako u lijevoj nalazi bijelo, regularno majčino malijeko, a u drugoj je ono zeleno, dok je infekcija trajala.

'Promjena boje otkrila mi je da nešto nije u redu sa mnom i djecom. Ubrzo se nalaz na Covid 19 pokazao pozitivnim. Promjena boje ukazuje da moje tijelo radi točno ono što Rubi treba - antitijela i dodatne masti', napisala je ova majka, a objava je postala viralna nakon što je podijeljena na Facebook stranici CPR Kids koja se brine o zdravlju djece.

Mnoge su majke nakon ove objave ostale zabrinute jer nisu znale mogu li dojiti dok su zaražene korona virusom.

'Virus nije pronađen u majčinom mlijeku, ali se lako prenosi među ljudima. Razgovarajte s liječnikom za savjet specifičan za svoju situaciju i donesite odluku koja vam odgovara', poručili su zdravstveni stručnjaci sa spomenute stranice.

Majčino mlijeko je sigurno i ako je majka zaražena koronavirusom. Ono se dojenjem ne prenosi na novorođenče, rezultati su istraživanja koje su proveli stručnjaci s Odjela za neonatologiju sveučilišta u Torinu 2020. godine.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) savjetuje majkama da nastave s dojenjem i u slučaju zaraze.

'Dobrobiti dojenja znatno nadmašuju potencijalne rizike za prijenos virusa', nadodali su.