Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dohrana bebe: Vaše najdraže ulazi u novu fazu života: vrijeme je za nove okuse!

Prvih je nekoliko mjeseci djetetova života, dok je bilo samo na mlijeku, iza vas. Vrijeme je za uvođenje novih namirnica. Početi žitaricama, voćem ili povrćem, gdje pronaći najbolje namirnice, pitanja su koja vam zadaju muke... ...

 marko tolja i dijete

Postali ste majka! Prvi put! Svakakva iskustva u životu doživite prvi put, pamtite ih, naravno, ali biti majka prvi put, to je iskustvo koje vas doslovno "izbaci iz cipela". Odjednom je s vama živo biće, nastalo iz vašega tijela, koje je s vama doživotno. Nema natrag, ne možete ga nikome vratiti, pristajete na najveću igru svoga života. I to stvorenje volite najviše na svijetu. Pratite svaki njegov pokret, svaki udisaj od trenutka kad dođe na ovaj svijet.

Počinjete s dojenjem, i to je jedna avantura za vas... Ne spavate noćima, danima, borite se s različitim nedaćama, ali sve to, zbog silne ljubavi koju osjećate, i to valjda prvi put u životu one bezuvjetne, postaju najslađe nedaće u svemiru. Na svu muku pristajete s velikim DA, DA, DA!

Život vam se okrenuo naglavačke, vaše je dijete centar vašeg svemira, a taj je svemir beskrajan. Svaki dan učite, doznajete nešto novo o tome sićušnom biću koje ste baš vi rodili. Veseli vas baš sve, prvi osmijeh, prvi zubić, veselite se kad guguće, svako djetetovo prvo iskustvo s ovim svijetom, postaje i vaše. A koji tek osmijeh na vaše lice i radost u srcu donese prvo okretanje na trbuščić, dohvaćanje predmeta bebinom malom, slatkom ručicom, prvo sjedenje i puzanje. Trenutak kada se biće koje ste rodili počinje kretati. Za svaki novu "sitnicu" u bebinu životu poželite otvoriti šampanjac i nazdraviti.

I tada, između 4. i 6. mjeseca, dolazi jedna nova faza, beba počinje prihvaćati u svoj život nove okuse hrane. Roditelji su na sto muka: čime početi dohranu - povrćem, voćem ili žitaricaama, gdje pronaći zdravo, biološko voće i povrće, kojoj teti na placu povjerovati da nije voće tretirala pesticidima i ostalim "idima"... I kada pronađete i tetu, i plac, i dobro i kvalitetno voće i povrće, nameće se pitanje kako sve to smućkati i pripremiti. Pa onda, kada idete u šetnju ili na put, kako ćete to sve nositi sa sobom? Imate li uvijek uz sebe malu čajnu kuhinjicu? Naravno da nemate!

 Marko Tolja hrani sina

Vjerojatno ćete dohranu početi uvođenjem žitarica i nekog voća, najčešće je to riža u kombinaciji s jabukom ili kruškom. Da vam olakša život i svu tu muku oko traženja namirnica, miksanja i drobljenja, Lino je za vas osmislio kašice nježnog i djeci privlačnog okusa, bez glutena, kao što su Lino 3 žitarice, ili kombinaciju žitarica s voćem - Rižolino s bananom, Lino voće s rižom, ali i Lino voće s integralnim žitaricama, a tu je i Zobelino sa šljivom koji je namijenjen djeci već od 6. mjeseca njihova života.

Jeste li znali da vaša beba može već od 6. mjeseca života uživati u Čokolinu i Keksolinu? Da, može, Lino je prilagodio recepturu Čokolina i Keksolina tako da ih bez brige možete ponuditi kao cjeloviti obrok - a Čokolino baby čak i bez dodatka šećera!

Ako želite svome djetetu ponuditi neki snack, bez brige, imate izbora jer su Lino baby keksić i Lino moj prvi flips idealni za iskustvo prvoga grickanja.

Uvođenje novih namirnica doista je zanimljivo iskustvo i za roditelje i za dijete, pa zašto u tome ne biste uživali? I Marko Tolja je počeo uživati otkad je pustio majstora Linu da mu pomogne u kuhinji...

Dohrana bebe: Vaše najdraže ulazi u novu fazu života: vrijeme je za nove okuse!
Izvor: Youtube

Linu i sve njegove kulinarske vještine možete pratiti na Lino baby FB page  i  Lino IG.

Tekst: S. M.

Foto: Lino Podravka

Najnovije

Najpopularnije