Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumica otkrila da joj sin boluje od cerebralne paralize

"Slutila sam da nije sve OK; puno je plakao, ruke su mu bile ukočene, nije mogao fokusirati pogled", ispričala je glumica

Američka glumica, 36-godišnja Meghan King, ponosna je majka dječačića Harta koji je na svijet stigao prije dvije godine. Naime, glumica se pratiteljima obratila na blogu, gdje je izvijestila o stanju svog sina, koji je prošlog ljeta doživio teško oštećenje mozga, piše People, a prenosi Story. Pritom je otkrila kako mu je sada dijagnosticirana cerebralna paraliza.

"Od trenutka kada se Hart rodio znala sam da nešto nije u redu. Puno je plakao, a niti medicinske sestre nisu ga mogle smiriti. Dojio je malo i često. Njegove ruke bile su ukočene, lako se uznemiravao, nije mogao fokusirati pogled... Iako je rastao poput njegovih vršnjaka, smijao i igrao, znala sam da je nešto drugačije', napisala je glumica, koja je malenog Harta dobila s bivšim suprugom Jimom Edmondsom.

Cerebralna paraliza je grupa trajnih poremećaja razvoja pokreta i držanja koji uzrokuju ograničenja aktivosti, a koji se mogu pripisati neprogresivnom poremećaju koji se je dogodio u razvoju fetalnog mozga ili mozga malog djeteta. Motorni poremećaji cerebralne paralize su često praćenji poremećajima osjeta, percepcije, kognicije, komunikacije i ponašanja, epilepsijom i sekundarnim mišićnokoštanim problemima. Učestalost cerebralne paralize kreće se između 2-4‰.

Fotografije: Shuterstock

Najnovije

Najpopularnije