Televizijska voditeljica Marijana Batinić, koja je u rujnu rodila svoje drugo dijete, kći Rozu, danas je na svojem Instagram profilu objavila prvu fotografiju malene djevojčice uz poruku: "Čuvam te jubavi mala
Čujem dok dišeš...".

View this post on Instagram

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic) on

Ponosna mama i malena već su odradile i prvu šetnju, a Marijana je opisala i kako izgledaju prvi dani u proširenom sastavu.

"Nakon dvadesetak dana u proširenom obiteljskom izdanju, mogu samo reći - dobro je, ne damo se!  Uspijevamo odspavati tri sata u komadu, gotovo redovito se tuširamo, ne nosimo pokidanu odjeću, još uvijek nismo zatražili papire za razvod, a stižemo se i poigrati sa starijom kćeri... ", ispričala je Marijana koja, uz malenu Rozu, ima i 5-godišnju djevojčicu Enu.

Drugi puta je, reći će mnoge iskusne mame, lakše, no prvi dani majčinstva za svaku su ženu izazovni. Možda vam ova 'zlatna pravila' pomognu da prvi dani s bebom kod kuće budu što lakši.

1. Kad spava beba, spavajte i vi, koliko vam se god činilo da imate važnijeg posla koji treba obaviti u to vrijeme. Umor je često glavni uzrok lošeg raspoloženja.
2. Smanjite očekivanja u vezi s kućanstvom, kuća uz djecu ne može i ne mora uvijek blistati.
3. Nastojite ne zarobiti same sebe u razmišljanjima o tome koliko je još teških dana pred vama.
4. Činite ono što možete i što je potrebno u sadašnjem trenutku.
5. Dajte sve od sebe za taj dan, iako to može izgledati kao 25 posto u usporedbi s danom prije. Nije važno. Majka koja je učinila što može, učinila je sve. Kao što u porođaju napredujemo trud po trud, tako u teškim danima idemo korak po korak, dan po dan.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram