Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavne mame bez uljepšavanja (po)kazale što misle o dojenju

O temi dojenja nerijetko se "lome koplja". I dok je znanstveno dokazano kako je to najbolji mogući izbor prehrane na bebu, mnoge žene - baš zbog pritiska javnosti oko toga da se mora dojiti - osjećaju veliku frustraciju ako im to ...

Jedna od zasigurno najupečatljivijih fotografija dojenja na radnom mjestu je ona modela Gisele Bündchen iz 2013. godine.

Dojenje oduzima puno vremena i energije. Nerijetko se majke osjećaju kao da su zarobljene u tom svijetu hranjenja, mijenjanja pelena, spavanja, grčeva…, pa im tehnologija definitivno pomaže ostati u kontaktu sa svijetom. Evo kako Ashley Graham krati vrijeme u postpartum "izolaciji“. Neki će reći kako to definitivno nije svjesno dojenje, ali je ono koje trenutačno najbolje odgovara majci – a taj „terapeutski“ učinak, ma kakav bio, nerijetko je najvažnija karika.

"Ovako izgleda feministička infrastruktura; tj. radna mjesta koja podržavaju žene, obitelj, djecu i njihov razvoj", napisala je kanadska glumica Caterina Scorsone na svojem Instagram profilu u veljači 2020. godine. Izrazila je nadu da većina žena, koje žele dojiti i koje su samosvijesne, imaju slobodu činiti to svugdje gdje se zateknu, pa i u radnom okruženju, jer dojenje ima niz zdravstvenih dobrobiti i za majku i za dijete.

View this post on Instagram

A post shared by Caterina Scorsone (@caterinascorsone) on

Hilary Duff priznala je kako se zbog dojenja osjećala kao "zatvorenik" u vlastitom domu, bez prava na slobodno vrijeme, jer je beba treba čitavo vrijeme. Iako se odlučila za dojenje, zalaže se za pravo mama na izbor.

"Moj cilj je bio da doguramo do šest mjeseci te da tada odlučim želim li (i ona, naravno) prestati s dojenjem. Trebala mi je pauza. Htjela sam prekinuti dojenje, jer sam imala malo mlijeka i stalno sam bila tužna i frustrirana. “, rekla je ova američka glumica i pjevačica.

Kad je sin Jameson bio beba, Pink je dokazao da dojenje ne mora značiti sjediti kod kuće i izolirati se od svijeta. Uz malu pomoć nosiljke za bebe, Pink je „odradila“ turu pješačenja dok je njezin sin dojio.

Eva Longoria ima zadivljujuću karijeru kao glumica, producentica i redateljica, no „karijera“ koja ju je definitivno najviše ispunila je ona – majčinska. I zato joj ništa vezano za njezinog dječaka Santiaga nije teško. Tako je lani bez problema dojila na setu filma "Grand Hotel“.

"Imala sam sreću da imam nevjerojatnu ekipu koja je podržala moje majčinstvo, ali i ambicije u karijeri!", rekla je glumica.

Više o dojenju, tj. pogreškama kojima žene sabotiraju dojenje, potražite OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia

Najnovije